Barcelona Activa potencia l'expansió de 30 empreses

La nova edició d'Axelera acompanyarà les companyies seleccionades en la definició dels seus plans de creixement i la seva implantació

Seu central de Barcelona Activa | Cedida Seu central de Barcelona Activa | Cedida

Barcelona Activa dóna una empenta a empreses que vulguin créixer, a través de la nova edició del programa Axelera. Aquest programa, amb un nom que fa referència a l’acceleració empresarial, seleccionarà 30 empreses amb alt potencial de creixement de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i les acompanyarà en la definició dels seus plans d’expansió i la seva implantació. Segons informen en un comunicat, en aquesta tercera edició, Barcelona Activa comptarà amb la col·laboració d’Everis i Imagine Creativity Centre, dues empreses especialitzades en negoci i innovació de prestigi internacional, que són les que faran el procés d’acompanyar la trentena d’empreses participants.

Més info: Barcelona Activa busca nous projectes emprenedors

En declaracions del primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni, “la ciutat vol fer costat a les empreses que volen créixer perquè Barcelona ha de dotar de recursos i oportunitats a aquells negocis de més projecció, la qual cosa tindrà impactes positius sobre el conjunt de la societat". Collboni ha afegit que "com a administració, potenciem les empreses perquè agafin volada i una nova dimensió mitjançant un creixement de la plantilla generant ocupació de qualitat o bé amb la seva internacionalització, o fent economia d’escala" perquè, assegura, "això ens posiciona i ens equipara a altres ciutats que fan possible un major creixement empresarial”.

El programa Axelera s’adreça a empreses de l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb un alt potencial de creixement i una facturació al voltant dels 2 milions d’euros. Totes les empreses que s’inscriguin seran analitzades tant per l’equip de consultors com pel de Barcelona Activa i se’n pre-seleccionaran 60. Aquestes 60 rebran un informe de diagnosi individualitzada que les podrà ajudar a identificar potencials i àmbits de millora.

Posteriorment, un cop es faci la tria definitiva de les 30 empreses, obtindran 100 hores de consultoria per ajudar-les en la identificació de les seves necessitats, la recerca de vies per accelerar el seu desenvolupament i la posada en marxa del pla de creixement personalitzat.

Més informació
Barcelona Activa destina el 53% del pressupost a l'ocupació de qualitat
Felix Ortega, nou director general de Barcelona Activa
Barcelona Activa s'alia amb Kigali per potenciar la creació de feina a l'Àfrica
Avui et destaquem
El més llegit