Catalunya suma un 38% més d'startups en tres anys

Segons un informe d'Acció, les 1.500 empreses emergents ocupen gairebé 17.000 treballadors, un 19% dels quals són estrangers

La consellera Chacón presenta les dades de l'informe d'startups a Catalunya | Cedida La consellera Chacón presenta les dades de l'informe d'startups a Catalunya | Cedida

Més empreses emergents que mai. La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha anunciat que a Catalunya hi ha actualment 1.500 startups, xifra que representa un 38% més que fa tres anys. Aquesta és una de les principals conclusions d’un estudi elaborat per Acció, que recull les dades de la plataforma digital Barcelona&Catalonia Startup Hub.

Chacón ha assegurat que “tenim xifres molt positives" que confirmen que "Catalunya s’ha consolidat com el primer hub de startups del sud d’Europa". La consellera ha afegit que "comptem amb tots els actius per atreure inversions i talent internacional i el Govern està compromès en impulsar l’ecosistema tecnològic per seguir creixent”.

També ha destacat que aquest ecosistema “ens permet posicionar-nos al món, atreure talent i captar inversions estrangeres” i que en el marc d’un lideratge compartit amb el sector privat i l’impuls públic “ens proposem com a objectius per a l’any 2030 arribar a les 4.000 startups, 400 scaleups i 15 unicorns”.

A més, en el marc de la presentació de l’estudi, s’ha donat a conèixer que es destinaran 20 milions d’euros en els propers tres anys (2020, 2021 i 2022) per impulsar l’ecosistema de startups a Catalunya.

Més informació
La farmacèutica Novartis busca al MWC startups per curar la psoriasi
Pick&Pack busca les startups més disruptives del sector del packaging
El mercadet de Nadal de les startups
Avui et destaquem
El més llegit