Quan viatjar amb nens ja no és un problema

Barcelona Wink crea un 'marketplace' de serveis per a famílies que visiten Barcelona amb criatures

Barcelona Wink ofereix experiències guiades per una animadora amb un perfil d'educadora infantil Barcelona Wink ofereix experiències guiades per una animadora amb un perfil d'educadora infantil

Viatjar amb nens petits es pot convertir en una tasca difícil i esgotadora. Molts cops, les rutes turístiques no estan pensades perquè els nens s'ho passin bé i per això s'acaben cansant i avorrint. A més, els pares tampoc poden gaudir del viatge ja que no poden visitar tots els llocs que els agradaria en un mateix dia perquè els seus fills han de descansar o menjar. Per això, Barcelona Wink ha ideat un marketplace que permetrà consultar, triar i reservar en una sola web tot el necessari per planificar un viatge a Barcelona amb nens petits

"Jo sóc mare de família nombrosa i he vist amb els meus propis ulls que viatjar amb nens no és una tasca fàcil, però això no vol dir que no s'hagi de fer", explica Sylvie Estrada, una de les tres fundadores de Barcelona Wink. Per viatjar amb nens "has de conèixer molt bé el destí on vas perquè no pots improvisar un cop ets allà; es necessita tenir clar el ritme de les activitats i estar segur d'on aniràs i què faràs... i en aquest sentit la plataforma respon a totes aquestes necessitats que tenen les famílies", afegeix l'emprenedora.

La idea va sorgir gràcies la convocatòria que va obrir Barcelona Activa el novembre per projectes de turisme. Sylvie Estrada, Neus Bas i Isabel Lamblin-Burguet van realitzar un programa de formació de sis mesos per preparar el projecte i van quedar finalistes en el premi FuTurisme, que es va lliurar en el marc del Bizbarcelona.

Barcelona Wink ha quedat finalista en els premis FuTurisme que organitza Barcelona Activa

Gràcies a aquest impuls, la startup ha creat una pàgina web que ofereix circuits i rutes turístiques per Barcelona enfocades a les famílies amb nens petits. "Aquesta seria la primera fase del projecte, que hem finançat amb recursos propis; de cara a la segona meitat de l'any, volem desenvolupar la segona fase, pel que necessitem obtenir 50.000 euros de finançament per crear la plataforma definitiva", assenyala Estrada.

A partir del desembre, l'empresa vol llançar la plataforma completa a través de la qual una família podrà organitzar tot el viatge, des de l'allotjament amb habitacions per nens fins a buscar restaurants amb menú infantil. A més, també es podran trobar serveis de cangur i "estem tancant un acord amb el pàrquing Saba, ja que tenen un tiquet de multi dies per les famílies que vinguin en cotxe", comenta Estrada. La plataforma també integrarà totes les rutes turístiques per Barcelona que ja estan en marxa.

Les tres fundadores de Barcelona Wink als premis FuTurisme

Les tres fundadores de Barcelona Wink als premis FuTurisme

 

Els principals clients de Barcelona Wink són famílies estrangeres, principalment provinents de França, "ja que Barcelona és un dels destins preferits pels francesos, especialment per la proximitat", explica Estrada. Tot i així, tots els circuits turístics s'ofereixen en anglès, francès i castellà. Les rutes estan pensades per a nens d'entre 4 a 12 anys.

Rutes turístiques per Barcelona

La startup ja està comercialitzant el primer circuit per Barcelona, el de l'Eixample, que inclou la visita a la Casa de les Punxes, la Pedrera, un descans als jardins del Palau Robert i una parada a un restaurant familiar com es Bella Vista. "Són experiències guiades per una animadora amb un perfil d'educadora infantil i que tenen un format de gimcana, cosa que permet que els nens puguin arribar a caminar fins a tres hores sense avorrir-se", explica Estrada. Però aquest no serà l'únic recorregut per la ciutat catalana, sinó que Barcelona Wink es troba en la fase de test de les següents rutes per la Sagrada Família i l'Hospital de Sant Pau.

Els interessats poden trobar aquestes rutes turístiques a la pàgina web de Barcelona Wink, així com a la botiga de Barcelona Turisme, a la web d'Atrápalo i a Booking Experience. Des que van acabar el prototip a l'abril, l'empresa ja ha portat a terme rutes turístiques per la ciutat catalana a 15 famílies

Més informació
Quan el turista també és el nen
Les vacances amb millors fotos a Instagram
Greencostumers s'endú el premi FuTurisme
Avui et destaquem
El més llegit