El Bizbarcelona rep 13.600 persones en la seva novena edició

L'esdeveniment econòmic atreu un 38,9% d'autònoms i petits empresaris amb negocis en marxa

Un 8% dels assistents han estat tècnics, professionals i representants de l'ecosistema empresarial | Fira de Barcelona Un 8% dels assistents han estat tècnics, professionals i representants de l'ecosistema empresarial | Fira de Barcelona

Bizbarcelona ha tancat la novena edició del certamen empresarial amb una assistència de 13.600 persones -300 menys que l'any anterior-, segons indiquen els responsables de la iniciativa. Durant dos dies, el recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona ha atret emprenedors i negocis en marxa –un 38,9% dels quals d'autònoms- a l'entorn d'un programa sobre noves tendències empresarials, assessorament i relacions entre empreses. A banda dels autònoms i petits empresaris, un 8% dels assistents han estat tècnics, professionals i representants de l'ecosistema empresarial, un 7% persones que emmarquen la seva activitat en l'àmbit de l'economia social, un 5% desocupats i un 4% estudiants.

Més info: Barcelona, capital europea del talent emprenedor

En el marc de l'esdeveniment, segons indiquen els organitzadors, s'han fet més de 3.000 entrevistes a les diferents activitats de treball en xarxa i 130 conferències organitzades amb la intervenció de 240 ponents.

A banda, durant el Bizbarcelona s'ha posat de relleu que la taxa d'activitat emprenedora a Barcelona és del 8,63% segons l'informe Global Entrepreneurship Monitor (GEM), la xifra més alta dels últims 12 anys, segons els organitzadors. La taxa catalana és del 8,13% i l'estatal del 6,39%. La mitjana europea és del 8%.

Més informació
En una startup, voler és poder (o potser no sempre?)
Els 20 errors que cap emprenedor ha de cometre
"Emprendre és com deixar de fumar"
Planas: "El Biz ha de ser un reflex del sistema emprenedor de Barcelona"
Avui et destaquem
El més llegit