Dues pimes catalanes reconegudes pels seus projectes en gestió de l’aigua

Zero 2 Infinity i Sparsity rebran fins a 600.000 euros de la iniciativa europea Neptune

El Port de Barcelona El Port de Barcelona

Les empreses catalanes Zero 2 Infinity i Sparsity han estat les guanyadores de la primera convocatòria del programa d’acceleració que atorga el consorci europeu Neptune. Les dues empreses rebran fins a 60.000 euros per les seves idees innovadors en la gestió de l’aigua, a més d’assessorament tècnic gratuït per tirar endavant els seus projectes.

La iniciativa Neptune, on hi participen el centre tecnològic Eurecat i el Clúster Digital, ha donat al voltant d’1,3 milions d’euros de finançament a 18 projectes innovadors, escollits d’entre més de 80 candidats enfocats a millorar la gestió de l’aigua, la logística de ports, el transport fluvial i marítim, les energies marines renovables i els entorns marins.

Les dues empreses catalanes seleccionades treballaran en projectes alineats amb l’entorn de la qualitat de l’aigua marítima i la gestió portuària. Zero 2 Infinity col·laborarà en el projecte Triton per desenvolupar un sistema d’observació d’àrees específiques del mar. Per la seva banda, Sparsity participarà en el projecte Massy, on es proposa una innovació enfocada a la gestió de reserves i a la planificació de viatges en ports de iots.

Els projectes seleccionats, que s’iniciaran aquest mes de juliol, es realitzaran conjuntament amb un soci internacional i comptaran amb assessorament tècnic per part d’experts del consorci Neptune, una iniciativa de la Comissió Europea emmarcada en el programa Horizon 2020 i liderada pel centre de recerca francès Aerospace Valley.

Més informació
Catalunya lidera el 40% de la recerca TIC en gestió de l'aigua
Les startups catalanes més innovadores
Emprenedors espacials
Avui et destaquem
El més llegit