Innofood premia les millors startups alimentàries

Cuits&Beans rep el primer guardó al projecte més innovador atorgat per Mercabarna i Barcelona Activa

Les tres startups guanyadores de l'Innofood | Cedida Les tres startups guanyadores de l'Innofood | Cedida

Innofood, la primera edició del programa dissenyat per Mercabarna i Barcelona Activa, ha lliurat els seus primers premis en el marc del BizBarcelona. Cuits&Beans, Foods for Tomorrow i Citring han estat els tres guanyadors d’aquest programa per les seves solucions innovadores en el sector alimentari.

Cuits&Beans, primer guanyador del programa i que s’ha emportat un premi de 12.000 euros, ha creat una gamma de llegums i cereals ecològics envasats al buit i llestos per menjar. Amb els seus productes, la startup busca incrementar el consum d’aquest aliment.

El segon premi, amb una dotació de 6.000 euros, ha estat per Foods for Tomorrow, la startup que ha elaborat Heura, una nova generació de proteïnes vegetals amb una textura que fa que s’assembli molt a la carn.

El tercer finalista ha estat Citring, que ha desenvolupat un espremedor intel·ligent que permet fer un suc de taronja en només 30 segons i que suposa una revolució d’aquest electrodomèstic tan tradicional.

"L'experiència d'estar a Mercabarna i conèixer empreses que porten dècades d'experiència en la indústria alimentària és molt inspirador", ha explicat a VIA Empresa el fundador de Foods for Tomorrow, Marc Coloma, qui ha afegit que rebre aquest premi és una petita ajuda per la ronda d'inversió de més d'1 milió d'euros que volen aixecar abans que acabi l'any.

Així mateix, Caepia i Color Sensing han estat les altres dues finalistes que han tingut l’oportunitat de presentar el seu projecte en el BizBarcelona. Caepia és un servei de restauració que millora la gestió dels restaurants i els ajuda a reduir el malbaratament alimentari. D’altra banda, Color Sensing és una solució que monitora la frescor dels aliments envasats per ampliar la seva vida útil i reduir també el malbaratament d’aliments.

Els tres guanyadors de l'Innofood

Roc Viñas (Citring), Vytaute Staponkute (Cuits&Beans) i Marc Coloma (Foods for Tomorrow) | P.A.

Innofood neix amb l’objectiu de donar suport a la creació de noves empreses que presenten innovacions en qualsevol fase de la cadena de valor, com el packaging, la comercialització o la distribució logística. En el programa es van presentar un total de 28 projectes, dels quals es van seleccionar 15 per treballar durant quatre mesos amb equips d’assessorament de Mercabarna i Barcelona Activa.

A part de la dotació econòmica, els tres guanyadors d’Innofood disposaran a partir d’ara i durant sis mesos d’un espai d’incubació al Food Trade Center de Mercabarna. El regidor de Turisme, Comerç i Mercats i president de Mercabarna, Agustí Colom, ha estat l’encarregat de lliurar els premis.

Més informació
Heura, el pollastre 'veggie' del Celler de Can Roca
Bizbarcelona reunirà més de 280 ponents
BizBarcelona acompanyarà el sector 'retail'
Avui et destaquem
El més llegit