"la Caixa" i la Generalitat reconeixen la trajectòria acadèmica de joves extutelats

El programa dóna suport als més de 40 nois i noies que estan emancipats i volen continuar amb la seva formació acadèmica

 Jaume Giró i Dolors Bassa amb els joves extutelats Jaume Giró i Dolors Bassa amb els joves extutelats

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, i el director general de la Fundació Bancària "la Caixa", Jaume Giró, reconeixen els joves extutelats que han participat en el programa de suport econòmic a aquest col·lectiu impulsat per l'Obra Social "la Caixa".

El projecte s'adreça a joves d'entre 18 i 24 anys que han estat tutelats per l'Administració amb l'objectiu de donar-los suport mentre continuen la formació reglada i facilitar-los el procés d'emancipació un cop finalitzada la tutela en arribar a la majoria d'edat.

Els participants reben una prestació de 519,12 euros al mes mentre cursen els estudis. Si la formació s'allarga més d'un any, la prestació preveu pròrrogues de 12 mesos renovables fins a acabar els estudis o bé fins que es compleixin els 25 anys.

La Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, a través de l'Àrea de Suport a Joves Tutelats i Extutelats (ASJTET), és l'encarregada de garantir l'acompanyament i l'atenció individualitzada dels nois i noies, amb la finalitat que assoleixin els objectius establerts en el seu pla de treball individual.

190717 Jaume Giró i Dolors Bassa amb joves extutelats   Obra Social la Caixa (3)

Des que es va posar en marxa l'any 2009, un total de 157 joves han participat en la iniciativa, la qual cosa ha suposat una inversió de gairebé 2 milions d'euros per part de l'entitat. L'última edició del programa ha comptat amb 46 participants.

"Aquests joves han hagut de prendre decisions, de madurar, a un ritme exprés. Aquest ritme, el de trobar feina i emancipar-se, els podria haver fet abandonar els estudis", ha explicat Jaume Giró i afegeix que "és per això que donem suport econòmic als joves que han volgut continuar els estudis formatius per millorar les seves oportunitats". 

Més informació
L’Obra Social destina un milió d’euros a projectes de dependència
L’Obra Social ”la Caixa” premia tres projectes catalans per la seva tasca social
La Caixa premia 120 estudiants amb una beca de postgrau a l'estranger
Avui et destaquem
El més llegit