La Caixa premia 120 estudiants amb una beca de postgrau a l'estranger

L'entitat bancària inverteix 20 milions d'euros anuals en la formació superior a l'exterior

Els reis han entregat les 120 beques atorgades per La Caixa Els reis han entregat les 120 beques atorgades per La Caixa

Els reis Felipe VI i Letizia han lliurat aquest dimarts beques de La Caixa a 120 estudiants espanyols per cursar estudis de postgrau a l'estranger en la convocatòria 35 d'aquest programa, a la que es van presentar més d'1.400 candidats. Dels candidats seleccionats en la convocatòria de 2016, 55 aniran a estudiar a Amèrica del Nord i a la zona d'Àsia i el Pacífic, mentre que 65 es desplaçaran a països europeus.

L'edat mitjana dels becats és 25 anys; el 43,3% són dones i el 56,7% homes. Els principals estudis són enginyeries i tecnologia (20), economia i empresa (13), arquitectura (9), dret (9) i biologia molecular i bioquímica (8); i 84 alumnes cursaran un màster, 31 un doctorat i cinc faran estades de recerca. Aquesta promoció abasta estudiants de 31 províncies espanyoles i cinc països estrangers: Barcelona i Madrid són les províncies amb més seleccionats --32 i 26 becaris respectivament--, seguits de València (7), Alacant (5), la Corunya (4) i Guipúscoa (4).

Des del 1982, l'Obra Social La Caixa ha invertit més de 148 milions d'euros en les beques de postgrau a l'estranger --20 milions anuals--, la qual cosa converteix aquest programa en el més important d'Espanya entre els promoguts per entitats privades. Per al Rei, aquestes beques d'excel·lència reflecteixen l'esforç de les universitats i centres de procedència dels becats, als qui han felicitat i els ha cridat a gaudir-les amb responsabilitat i pel ben comú.

El president de la Fundació Bancària La Caixa, Isidre Fainé, ha subratllat la "universalitat" de disciplines que recolza aquest programa, i que té com a objectiu construir una societat millor i més justa. Ha afegit que el nivell de progrés d'un país no es mesura solament "per la capacitat dels seus tècnics o l'originalitat dels seus científics, sinó també per la creativitat dels seus artistes, la sensibilitat dels seus poetes i l'esperit crític dels seus pensadors", ha dit. També ha afirmat que proporcionar una bona educació és "el vehicle més ràpid per aconseguir objectius fonamentals per a qualsevol societat".

Més informació
L'Erasmus per a emprenedors i empresaris de Girona
La Caixa es desprèn del 8,6% de CaixaBank
Avui et destaquem
El més llegit