Nous ajuts a les pimes per a l'exportació

Fins a 150 empreses es beneficiaran de la nova edició del programa de Cupons a la internacionalització d'Acció

Els Cupóns d'internacionalització d'ACCIÓ arriben a la seva tercera edició Els Cupóns d'internacionalització d'ACCIÓ arriben a la seva tercera edició

Un total de 150 pimes catalanes es beneficiaran de l'ajut de fins a  4.000 euros de la Generalitat per començar a exportar. El programa Cupons d'Internacionalització d'Acció arriba a la seva tercera edició amb 500.000 euros de pressupost i amb l'objectiu d'ampliar la base d'empreses exportadores. Gràcies als cupons, les companyies es poden beneficiar dels serveis oferts per organitzacions empresarials acreditades per Acció com a Agents de la Internacionalització, cobrint fins al 80% del seu cost.

Entre d'altres, la subvenció ha de permetre als beneficiaris la contractació d’un export manager, l’elaboració d’un pla de promoció internacional i el disseny o posicionament de la seva pàgina web per al públic internacional, entre d’altres. El perfil de la companyia demandant, informa Acció en un comunicat, és el d'una pime que factura uns 2 milions d'euros anuals, amb una dotzena de treballadors i 20 anys de vida. Són sempre companyies que encara no han iniciat la seva activitat exportadora o que només venen a l'exterior un màxim 15% de la seva facturació.

Les exportacions catalanes van arribar el 2017 a la xifra més alta de la seva història, assolint els 70.828,7 milions d'euros​ i consolidant una ratxa de set anys de creixement en positiu. Actualment Catalunya té 46.600 empreses exportadores, 17.091 han venut a l'exterior els darrers quatre anys de manera consecutiva.

Més informació
Les pimes tindran més veu a l'Estat
Pimec i Cecot denuncien que els peatges elèctrics perjudiquen les pimes catalanes
Les pimes pletòriques i reivindicatives
Avui et destaquem
El més llegit