Les pimes tindran més veu a l'Estat

Neix Plataforma Pymes, una nova organització intersectorial d'àmbit estatal que donarà veu als autònoms i a les petites i mitjanes empreses

L'objectiu és atorgar a les pimes el protagonisme | iStock L'objectiu és atorgar a les pimes el protagonisme | iStock

 

Les pimes tindran més veu a l'Estat. El secretari general de Pimec, Antoni Cañete, presenta dimecres 24 d'octubre la Plataforma Pymes a Madrid, una nova organització intersectorial d'àmbit estatal, segons han informat en un comunicat. La patronal neix com a un espai de "representació, defensa, participació, reflexió, anàlisis i propostes, liderat per la societat civil en l'àmbit econòmic i empresarial".

Més info: Les pimes pletòriques i reivindicatives

A Plataforma Pymes hi participaran associacions i federacions empresarials que representen 2.140.000 de pimes i autònoms. L'objectiu, segons asseguren, "és atorgar a les pimes el protagonisme i la rellevància que els correspon perquè la seva veu sigui escoltada amb atenció" per part de les administracions públiques i els agents socials de tots els àmbits.

Precisament per això, la plataforma es constitueix "com a un instrument de defensa real dels interessos de les nostres empreses i d'una economia més productiva en el marc d'un nou capitalisme inclusiu". I és que, segons denuncia la Plataforma Pymes, "les pimes no han tingut l'espai, lideratge, ni veu única que els permetés poder elevar amb suficient força a escala estatal i supraestatal proposades".

Per aquest motiu, la patronal considera que si s'hagués donat veu a les pimes "el nivell de productivitat, competitivitat i potencial de creixement econòmic hauria estat molt superior".

Més informació
Hisenda rebaixarà l’impost de societats a les pimes
La MWCapital i la Cecot s'alien per digitalitzar les pimes
Avui et destaquem
El més llegit