Pier 03, la nova casa de blocs dels emprenedors

Barcelona Tech City inaugura un nou espai dedicat al 'blockchain' ubicat a l'edifici Els Porxos d’en Xifré i vol crear un campus urbà

Barcelona Tech City inaugura el Pier 03 dedicat al 'blockchain' | Cedida Barcelona Tech City inaugura el Pier 03 dedicat al 'blockchain' | Cedida

Del somni emprenedor a la realitat empresarial. Fa molt que se'n parla i tot l'ecosistema es preguntava quins serien els nous horitzons de Barcelona Tech City després del Pier 01. Els rumors sobre el què, l'on i el quan eren constants. I com sempre, cuando el río suena... La sorpresa arriba: la casa dels emprenedors estrena el Pier 03 -i no el Pier 02 com tothom s'esperava- amb l'aposta de convertir Barcelona en un gran campus urbà tecnològic i emprenedor. De nou, que no pari la festa a la capital catalana!

Més info: "El pròxim Spotify podria crear-se a Barcelona"

Ubicat a l'edifici Els Porxos d'en Xifré, a només tres minuts del Palau del Mar on ja es troba el Pier 01, el nou hub tecnològic acollirà noves startups i empreses de l'ecosistema barceloní especialitzades en tecnologia blockchain. I és que els seus més de 3.500 metres quadrats d'oficines i el futur projecte de terrassa verda de 2.500 metres quadrats seran la nova llar per a més de 20 empreses emergents i altres agents de l'ecosistema.

Vicente: "Les diferents empreses i organitzacions que formen part del Pier 03 garantiran la transversalitat de l'impacte dels negocis digitals i tecnològics de Barcelona"

"Les diferents empreses i organitzacions que formen part del Pier 03 garantiran la transversalitat de l'impacte dels negocis digitals i tecnològics de Barcelona", assegura el president de Barcelona Tech City, Miguel Vicente, a través d'un comunicat. Així mateix, el nou espai també serà seu del projecte pioner Barcelona Civic Tech House. 

El Pier 03 s'ubica a l'edifici Els Porxos d’en Xifré

El Pier 03 s'ubica a l'edifici Els Porxos d’en Xifré | Cedida

Un nou Pier que respon no només a la "demostració de l'impacte que té el creixement de l'ecosistema tecnològic i digital a Barcelona", tal com apunta Vicente, sinó també a l'estratègia de creixement de l'associació a través del Barcelona Tech City Campus. De fet, el passat estiu, durant la festa del segon aniversari del Pier 01, ja es va anunciar el ferm desig d'impulsar un campus tecnològic urbà al més pur estil Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) de Boston. 

Més info: L’aniversari del Pier01

Tot plegat amb l'objectiu també de consolidar Barcelona com un dels hubs tecnològics més importants d'arreu del món. Actualment, la capital catalana és el cinquè hub europeu amb més volum de startups i de fet, Forbes ja ha reconegut el Pier 01 que acull 100 empreses i 1.000 professional en els seus quasi 11.000 metres quadrats com "un dels sis millors hubs d'innovació del món". 

"Volem que Barcelona jugui a la lliga mundial de les ciutats tecnològiques. Ara està ben posicionada, ja que es troba entre els 30 hubs tecnològics més importants a escala internacional. Incorporar el Pier 03 ens permet reforçar l'estratègia del projecte de ciutat que promovem des de l'associació", detalla Miquel Martí, CEO de Barcelona Tech City que compta amb més de 800 empreses.

El nou espai del Pier 03

El nou espai del Pier 03 | Cedida

D'aquesta forma, el Pier 03 fa gran el projecte transversal i en tots els sectors del campus tech per potenciar l'ecosistema tecnològic i digital de la ciutat que agrupa ja més de 30.000 professionals. Un campus que de moment, ja compta amb el Pier 01, el Canòdrom -el hub de Peninsula i partner estratègic enfocat a videojocs i indústries culturals i creatives-, i ara també el Pier 03.  

"Ha de venir Forbes a dir-nos-ho, però ens ho hem de creure més", assegurava Vicente en un dinar celebrat a la Llotja de Mar de Barcelona. La casa és molt gran però cada cop es fa més petita. Per això, Vicente fa temps que reivindica que "s'ha de créixer, guanyar més espais verticals i repetir la mateixa història de màgia". Quan la creativitat i la innovació se sobreposen a qualsevol límit físic. I és que "el pròxim Spotify podria crear-se a Barcelona". 

Martí: "Volem que Barcelona jugui a la lliga mundial de les ciutats tecnològiques"

En aquest sentit, Martí ha explicat en més d'una ocasió a VIA Empresa que les verticals que es volen potenciar des de la casa dels emprenedors són les següents: blockchaindigital healthretail, videojocs, mediaadvertising, ciberseguretat, wellness, energia o smart city. Algunes d'elles ja són una realitat, altres són només un somni cada cop més real.

Entre passadissos d'emprenedors, ja hi ha també molts rumors sobre el nou gran projecte del Pier 02 que podria situar-se aprop d'El Palauet Living Barcelona, al costat dels Jardinets de Gràcia. Allà on el Deutsche Bank atenia fa anys la seva clientela i ara, hi haurà lloc per a la Casa Seat i diferents pisos de luxe. 

Més info: Martí: “L'ecosistema tecnològic de Barcelona només existirà si l'empresa treballa amb la startup”

Al diari recordem sovint la sinfonia màgica impulsada per Miguel Vicente, Miquel Martí i tot el seu Dream Team més tecnològic i emprenedor: "Ningú té el llibre blanc però això és un espai de ball, toquem la música i esperem que passi". La filosofia de Barcelona Tech City és la de sempre i aquesta festa sembla que va per a llarg... 

Més informació
Que no pari la festa!
Castellet: "Barcelona serà un 'hub' tecnològic en la mesura que sigui una ciutat de talent digital"
Barcelona Tech City vol impulsar un campus tecnològic urbà
Benvinguts al Pier01, el palau dels emprenedors
Emprendre amb vistes al mar
Avui et destaquem
El més llegit