L'empresa catalana que detecta el coronavirus en una hora

Qiagen crea un 'kit' de diagnòstic capaç de detectar fins a 20 virus diferents i quatre bacteris infecciosos

L'empresa catalana crea un 'kit' de diagnòstic capaç de detectar fins a 20 virus diferents | iStock L'empresa catalana crea un 'kit' de diagnòstic capaç de detectar fins a 20 virus diferents | iStock

Ni a la Xina, ni al Japó, ni a Corea del Sud, ni als Estats Units. L'empresa catalana Qiagen ha desenvolupat un dispositiu capaç de detectar el coronavirus en una hora. Es tracta d'un kit de diagnòstic capaç de detectar fins a 20 virus diferents, entre ells el Covid-19 o la grip porcina, a més de quatre bacteris infecciosos.

Més info: El preu del coronavirus

L'aparell, de la mida d'un ordinador, es pot utilitzar a qualsevol lloc i, de fet, a la Xina ja està molt estès. Segons explicava a TV3 el cap de Màrqueting Global i Producte a Qiagen, Ricard Martín, la dinàmica consisteix a agafar una mostra de la mucositat, introduir-la en un aparell més petit en forma de cartutx i aquest anirà a l'analitzador, que serà l'encarregat de detectar el virus.

La idea va sorgir farà uns nou anys al Parc Científic de Barcelona. L'empresa catalana, que ara també forma part d'una biotecnològica alemanya, està enviant aquests panells a diferents parts del món, com la Xina o els Estats Units, i, tot i que està en fase d'investigació en el cas del coronavirus, ja permet fer un primer cribratge de la malaltia.

Més informació
Seat podria aplicar un ERTO si la crisi del coronavirus s'allarga
Si el coronavirus t'aïlla, estàs de baixa per accident laboral
Avui et destaquem
El més llegit