Seat podria aplicar un ERTO si la crisi del coronavirus s'allarga

La direcció manté contacte amb els sindicats per treballar en possibles escenaris si no es pogués mantenir la producció

Un operari a la planta de Seat de Martorell Un operari a la planta de Seat de Martorell

Seat planteja la possibilitat d'un ERO temporal a la planta de Martorell si la crisi del coronavirus s'agreuja i s'intensifica en les properes setmanes, segons han confirmat fonts de l'empresa. La companyia ha plantejat als sindicats l'opció d'un ERTO com un dels possibles escenaris, tot i que remarca que no s'està parlant "ni de dates, ni durades" i que tampoc està decidit que s'acabi fent. Per ara, Seat està produint amb normalitat malgrat l'epidèmia i "tot funciona bé".

Més info: BBVA, Santander, Volkswagen... Com reaccionen les grans empreses al coronavirus?

La planta de Martorell ha tingut uns 25 treballadors en quarantena per contactes amb persones amb Covid-19 però cap positiu, i la immensa majoria ja han tornat a la feina després del període preventiu. Segons han indicat fonts de Seat, l'empresa no pot ser "aliena" al context actual, especialment arran de la situació a Itàlia i de l'aparició de possibles casos que afectin empreses proveïdores.

"Ara no està passant, però podria arribar a passar", afirmen, remarcant que és responsabilitat de la direcció plantejar "diverses opcions en funció de la intensitat" de la crisi i ser "previsors".

De fet, Seat creu que si hi ha faltes de subministrament "puntuals" que només afectin la companyia pocs dies, l'empresa podria reaccionar amb els mecanismes de flexibilitat interna que tenen previst en el conveni. En canvi, amb afectacions més greus, seria quan es podria arribar a posar en marxa l'ERTO.

Més informació
Les mesures econòmiques de Sánchez contra el coronavirus
El Govern també prepara un pla econòmic contra el coronavirus
Si el coronavirus t'aïlla, estàs de baixa per accident laboral
Avui et destaquem
El més llegit