"Els repartidors de Glovo no són falsos autònoms"

Un jutjat de primera instància de Madrid emet una sentència declarant que els 'riders' no tenen relació laboral amb la startup

Un dels repartidors de Glovo Un dels repartidors de Glovo

Un jutjat de primera instància de Madrid ha emès una sentència que declara que els repartidors que col·laboren amb Glovo no són falsos autònoms i en reconeix la independència, perquè la relació entre totes dues parts no presenta les característiques d'una relació laboral, segons assenyala la startup en un comunicat.

Per a Glovo, es tracta d'una resolució judicial que "reforça" el model de negoci de la companyia, després que la Justícia italiana també hagi validat aquest tipus de relació laboral fa uns dies i que, ja el 2016, la inspecció de treball de Barcelona va donar el vistiplau a la companyia.

En concret, la nova sentència detalla que el repartidor no té cap jornada ni horari, que ell mateix decideix quan desitja treballar i quan no, quines demandes repartir i quines no i la ruta a seguir, sense que l'empresa li imposi el nombre de comandes a fer.

A més, afirma que el treballador pot fins i tot "desistir d'un servei prèviament acceptat a meitat d'execució sense patir cap penalització". "Cap d'aquestes característiques són predicables d'una relació laboral ordinària, sinó d'una relació de treball en règim d'autònom Trade", afegeix la sentència recollida per Glovo.

Més informació
Glovo i Uber Eats repartiran Udon
Glovo arriba a Sant Cugat
Quan UPS era Glovo
Avui et destaquem
El més llegit