L'Hospital del Mar analitza la qualitat de l'aire amb Sens Solutions

La startup llança una prova pilot per reduir el risc d'exposició dels pacients a possibles infeccions amb l'ajuda de l'IoT

Un passadís de l'Hospital del Mar, on s'ha llançat una prova pilot de la solució per analitzar la qualitat de l'aire de Sens Solutions | ACN Un passadís de l'Hospital del Mar, on s'ha llançat una prova pilot de la solució per analitzar la qualitat de l'aire de Sens Solutions | ACN

Sens Solutions utilitza l'internet de les coses (IoT) per analitzar la qualitat de l'aire als hospitals. La startup catalana ha creat un sistema de sensors que indica quins són els nivells de diòxid de carboni, dels òxids de nitrogen, d'ozó, la temperatura i la humitat de l'aire. Tot això dóna pistes per determinar si els pacients d'un centre mèdic estan exposats a possibles infeccions.

De moment, ha llançat una prova pilot als quiròfans i les àrees d'espera d'oncologia de l'Hospital del Mar. "Més de 10.000 persones moren a l'any a l'Estat espanyol per diferents malalties produïdes per la contaminació de l'aire que respirem i suposa uns costos molt elevats per al sistema de salut", diu la CEO de Sens Solutions, Silvia Gómez.

Més info: Sens Solutions, una startup per terra, aigua i aire

En concret, utilitzen sensors òptics i electroquímics que analitzen la qualitat de l'aire a temps real. Uns algoritmes de machine learning estableixen paràmetres de comportament per prevenir alteracions de l'aire abans que es produeixin. Sens Solutions preveu començar a comercialitzar aquesta solució d'aquí uns mesos i vendre-la a empreses dels sectors salut i esport.  

L'empresa emergent ha rebut una ajuda de 75.000 euros d'Acció, l'agència per a la competitivitat de l'empresa del Departament d'Empresa i Coneixement. Podrà destinar aquesta partida per finançar activitats derivades de l'execució del pla de negoci inicial (despeses de personal, serveis a tercers, material i equipaments), per llogar espais i per elaborar estratègies de comercialització i comunicació. 

Més informació
400 empreses mostraran com digitalitzar la indústria en l’IoTSWC
Més IoT i intel·ligència artificial a l'IoT Solutions World Congress 2018
Prop de 200 empreses catalanes es dediquen a l'IoT i a la impressió 3D
Avui et destaquem
El més llegit