Shopery, la startup que t'ajuda a crear el teu propi Amazon

L'empresa emergent fundada pels impulsors de Wallapop crea un 'software' per facilitar la creació de comerços electrònics i 'marketplaces' a les petites companyies

La plantilla de Shopery, la startup que ajuda a les pimes a crear el seu 'marketplace' | Cedida La plantilla de Shopery, la startup que ajuda a les pimes a crear el seu 'marketplace' | Cedida

Què tenen en comú Wallapop, Deliberry, Glovo i també Shopery? Que són fills del mateix pare. Aquestes quatre startups, i algunes més, són empreses nascudes sota el paraigua d’Antai Venture Builder, la incubadora de startups liderada per Gerard Olivé i Miguel Vicente. Dos emprenedors en sèrie que, juntament amb Franc Vidal i Julián Gómez, han fundat Shopery, una empresa de software per facilitar la creació de marketplaces a petites empreses, perquè tota companyia pugui tenir el seu propi Amazon.

Avui dia, el comerç que no té un ecommerce sembla que viu en una altra era. I raó no en falta perquè l’online s’ha convertit en una via essencial per captar clients. Però ep!, crear un comerç electrònic no és tan fàcil com dir-ho. Fa una mica més de tres anys, Miguel Vicente, Franc Vidal i Gerard Olivé van veure com les eines que hi havia en aquell moment per a crear un ecommerce eren molt sofisticades i complexes, cosa que les feia poc accessibles per a les petites empreses. Així que van decidir crear una eina que s’ajustés a la realitat que viuen les pimes: “El nostre client són companyies que compleixen tres circumstàncies: no tenen gaire recursos econòmics ni temps ni coneixements tècnics”, assenyala Vidal.

Més info: Miguel Vicente: "El Mobile és el millor que li ha passat a Barcelona des de les Olimpíades"

Ara bé, tenir un comerç electrònic no t’assegura que venguis més, ni de bon tros. Quantes botigues avui en dia no tenen un ecommerce? “Amb el temps vam veure que ens faltava una passa més, que els botiguers venguessin de veritat”, afegeix. Així que la startup va anar evolucionant a poc a poc cap a una solució per a la creació de marketplaces, ja que “avui dia més del 60% de totes les vendes que es fan a escala mundial es fan a través d’aquest canal”.

Però això no és tot, i és que el software de Shopery permet també integrar-se amb altres mercats web, com Amazon. D’aquesta manera, la startup ha pivotat cap a una solució que permet la creació d’ecommerce, la creació de marketplaces i la integració també en marketplaces de tercers. “I al final el que aconseguim és que els petits comerços s’animin a vendre online, perquè qui s'ocupa de portar el tràfic són els propietaris dels mercats web".

El nínxol dels mercats web

La startup, que fins ara només ha operat al mercat espanyol, es troba actualment en el seu procés d’internacionalització. De fet, ja està treballant en sis projectes a Amèrica Llatina que espera que surtin al mercat durant aquest any. En la part d’ecommerce, Shopery ja compta amb més de 250 clients com la startup Marmota o Valy Cosmetics. Així mateix, també té vuit marketplaces funcionant a l’Estat espanyol amb la seva plataforma, com Las Dalias i El Paracaidista.

Shopery neix sota el paraigua d'Antai, la incubadora de startups liderada per Miguel Vicente i Gerard Olivé

Ara bé, un pot pensar que, amb tota la digitalització actual, d’empreses que ofereixen programaris per a la creació d’ecommerce n’hi ha mil i una. Vidal reconeix que en el cas del comerç electrònic hi ha molts actors, però principalment enfocats a les grans marques. Però on realment han trobat un nínxol de mercat ha estat en els mercats web: “Potser no hi ha més d’una quinzena de players a escala global i, si concretem més en un Software as a Service (Saas) que doni una solució completa i integrada com la nostra, encara hi ha menys competidors”, explica Vidal, qui afegeix que a part dels projectes a Amèrica Llatina, també estan rebent peticions d’arreu del món, com Austràlia, Nova Zelanda, Suïssa, França, Itàlia o el Regne Unit.

Imatge del 'software' de Shopery

Imatge del 'software' de Shopery | Cedida

L’empresa, que va facturar 150.000 euros l’any passat i espera multiplicar per cinc o per sis els ingressos enguany, comercialitza la seva solució a través d’una quota mensual per l’ús del programari al núvol. També cobra un cost inicial d’establiment, com per exemple alguna especificitat concreta de disseny o de configuració, i en el cas d’empreses molt grans i amb un alt volum de transaccions, Shopery s’emporta una petita quota de cada venda.

De Barcelona al món

Els fundadors de la startup afirmen que ja es troben en el punt de break-even, però fins ara, l’empresa ha anat tirant amb dues rondes d’inversió -la primera de 600.000 euros el 2016 i la segona d'1,2 milions d'euros el passat octubre-, en les quals han participat K-Fund i Antai, així com alguns family office com el Grup Sorigué. 

La startup, que ha tancat la darrera ronda d'inversió d'1,2 milions d'euros el passat octubre, ja prepara la seva internacionalització

De fet van ser els cofundadors d’Antai Venture Builders, Gerard Olivé i Miguel Vicente, i el Franc Vidal qui van tenir la idea inicial de Shopery. Olivé i Vidal ja havien emprès un altre projecte de telecomunicacions junts abans de la crisi però no va acabar de funcionar. Després d’uns anys separats, els emprenedors es van tornar a trobar per muntar Shopery amb el suport també del Miguel Vicente. “Des d’Antai havíem arrencat diversos marketplaces però en tots els casos havíem hagut de desenvolupar la plataforma des de zero, cosa que suposava un malbaratament de temps i diners. En aquell moment ens hauria agradat que existís un SaaS com Shopery”, recorda Olivé. A finals del 2015, quan la startup va néixer ja formalment, va entrar el Julián Gómez, qui havia estat treballant durant 14 anys a Softonic.

D’una necessitat d’emprenedors en sèrie sorgeix una nova startup. Una empresa emergent que, després de tres anys i amb només 10 treballadors en plantilla, ja prepara el seu procés d’internacionalització. Del Pier 01 de Barcelona Tech City a tot el món.

Més informació
La botiga de barri és l’ecommerce' del futur
Furgo App, el 'marketplace' de les mudances
“Si monetitzes aviat un 'marketplace', la cagues”
Un 'marketplace' català per a botigues 'pop-up'
Avui et destaquem
El més llegit