Obrir-nos al món per obrir-nos a noves maneres de fer empresa

En un món interconnectat sortir fora ens ofereix accés a nous mercats i nous clients, però, sobretot, ens obre un ventall de noves idees i perspectives que sí o sí que ens enriquiran. És per això que projectar les empreses catalanes a Europa, o al món, va molt més enllà de l’expansió geogràfica. Internacionalitzar-se significa estar disposat a aprendre d'altres cultures, adaptar-nos a nous entorns reguladors i abraçar la diversitat en els nostres equips. Internacionalitzar-se és un compromís amb l'evolució constant, amb la recerca de l'excel·lència i amb la voluntat d'enfrontar-nos a nous desafiaments. I fer-ho amb la valentia que ens caracteritza als empresaris. 

En els darrers dos anys, i de forma progressiva, a l'AIJEC hem anat guanyant presència a escala europea i mundial. Enmig de l'adversitat de la pandèmia, i potser com a contrapunt i com a forma latent de resiliència en un moment complicat, la comunitat de joves empresaris vam créixer en nombre de socis i sòcies i vam reforçar la nostra raó de ser, creant comunitat i donant suport al talent emprenedor i a les joves empreses en el seu camí cap a l'èxit. Progressivament, i des d’aleshores, no hem parat de posar l’accent en la importància de la projecció internacional per a les nostres empreses i de guanyar presència com a entitat. Un fet que no fa més que reflectir el que molts empresaris i empresàries fan en el seu dia a dia: mirar més enllà de les seves fàbriques, de les seves oficines, del seu territori i conèixer altres models de negoci. Aquest ànim internacional no té a veure amb el fet d’anar-se’n fora, que també, sinó d’obrir-se, aprendre i enriquir-se d’altres per créixer aquí a casa.

Més info: L'ADN internacionalitzador de les empreses catalanes

Com podem ser bons empresaris avui sense conèixer, i sense interessar-nos en com es fan les coses a altres llocs? Aquest és el camí que estem seguint com a comunitat, obrir-nos al món reconeixent la importància de l’intercanvi d’idees, la cooperació global i l’adaptació a noves realitats. Mantenir-nos receptius a les veus diverses i abraçar la riquesa cultural i les oportunitats que ens ofereix el nostre entorn global. Creiem fermament que només mitjançant l’obertura i la col·laboració podem construir un futur pròsper, enriquidor i sostenible. En la nostra comunitat tenim el privilegi de comptar amb líders empresarials que han abraçat l'obertura internacional i que han convertit les seves organitzacions en exemples de com la col·laboració global pot portar a l'èxit local. Històries que ens inspiren a tots a mirar més enllà de les nostres fronteres i construir ponts en lloc de murs.

Més informació
30 anys premiant projectes que han canviat el món
Un empresari al Parlament
Avui et destaquem
El més llegit