• Empresa
  • La 2a edició de la Nit del Foodservice 2025 desvetlla els projectes més destacats de l’any

La 2a edició de la Nit del Foodservice 2025 desvetlla els projectes més destacats de l’any

Les empreses Voilà Bio, Casa Ametller, Las Muns i tSpoonLab s’alcen amb els guardons en les quatre categories principals

Gala de premis a la Nit del Foodservice | @clusterfood
Gala de premis a la Nit del Foodservice | @clusterfood
Redacció VIA Empresa
10 de Juliol de 2025 - 09:24

Aquest dimecres 9 de juliol, l’emblemàtic Petit Palau del Palau de la Música de Barcelona ha acollit La Nit del Foodservice, el gran esdeveniment anual del Clúster Foodservice (CFS), on s’ha celebrat la segona edició dels Premis del sector.

 

La cita ha reunit prop de 300 professionals de l’ecosistema alimentari i de la restauració, entre ells empreses de tota la cadena de valor, representants institucionals, centres tecnològics, startups, grups de recerca i innovació, i mitjans de comunicació.

La cita ha reunit prop de 300 professionals de l’ecosistema alimentari i de la restauració

La gala ha comptat amb la participació de Judith Viader, presidenta del Clúster, que ha destacat en la seva intervenció que “som prop de 130 empreses representant tota la cadena de valor del clúster, un dels sectors més rellevants de l’economia catalana. Ens hem de sentir molt orgullosos del nostre potencial. Som gairebé 6.000 empreses, amb una facturació que supera els 24.000 milions d’euros i que donen feina a més de 116.000 persones. El clúster és un reflex d’aquesta força, ja que representa tota la cadena de valor. La nostra missió és clara: continuar impulsant el desenvolupament del sector mitjançant la col·laboració activa entre empreses i entitats, per mantenir i reforçar l’impacte econòmic i social al territori. Volem ser un motor de transformació real. Volem ser referents. Volem liderar el present i el futur.” En aquest camí, ha subratllat que és fonamental anar de bracet amb l’administració en la gestió dels projectes, i ha reiterat l’agraïment pel suport rebut per part de les institucions.

 

Quatre projectes referents marquen el futur del sector

Startup de l’Any: Voilà Bio. Premi a la iniciativa emergent amb més potencial transformador i model de negoci innovador en el sector foodservice. Voilà Bio és una start-up que fabrica coberts comestibles vegans, sense gluten ni al·lèrgens, amb un enfocament innovador i sostenible. Una alternativa funcional i ecològica per reduir els residus d’un sol ús. Ha llançat noves referències com punxons per a fruita i està desenvolupant canyetes comestibles. Un projecte que redefineix la sostenibilitat en el food-to-go.

Impacte i Col·laboració Sectorial: Casa Ametller. Reconeixement a un projecte amb un clar enfocament cap a la sostenibilitat, la inclusió, la reducció del malbaratament alimentari o la promoció d’hàbits saludables, fruit de la col·laboració entre actors del sector. Casa Ametller, amb el projecte Frescapte i en col·laboració amb la Creu Roja, distribueixen fruita i verdura a famílies en risc d’exclusió social a Catalunya per promoure una alimentació saludable.

Expansió Internacional: Las Muns. Guardó a l’empresa que ha destacat per la seva estratègia d’internacionalització, obertura de nous mercats i projecció global de marca. Las Muns, la cadena d’empanades argentines amb presència a 5 països. Un cas d’èxit d’internacionalització d’un concepte gastronòmic, mantenint l’essència del producte i adaptant l’operativa a diferents mercats.

Disrupció en Restauració: tSpoonLab. Premi a la proposta més innovadora en la manera d’entendre la restauració, ja sigui a través de nous models de servei, solucions logístiques, tecnologies emergents o experiència del client. Amb l’APP tSpoonFast, una aplicació ràpida i intuïtiva per a equips de cuina i sala que permet gestionar operacions diàries amb comandes de veu, escaneig fotogràfic d’albarans, inventaris i gestió de minves. Una eina dissenyada per facilitar la digitalització de la restauració des de la base operativa.

S’ha fet entrega del Premi a la Trajectòria Empresarial, que ha estat atorgat a Toni Riera, conseller delegat de Tupinamba

A més, s’ha fet entrega del Premi a la Trajectòria Empresarial, que ha estat atorgat a Toni Riera, conseller delegat de Tupinamba, en reconeixement de la seva aportació al desenvolupament del sector al llarg dels anys.

La clausura del lliurament de premis i de l’acte ha anat a càrrec de Joan Romero, conseller delegat d’Acció – Generalitat de Catalunya, que va agrair la invitació i va felicitar els finalistes i guardonats. Va destacar Judith Viader com un gran referent i la tasca immillorable que realitza amb la junta del Clúster.