Pànic nadalenc per la crisi de subministraments

Segons alguns experts de l'ecosistema d'Atlas Tecnológico la crisi de la cadena de subministrament amenaça les vendes a nivell mundial

De compres als centres comercials | IStock De compres als centres comercials | IStock

El Nadal i el consum durant dates assenyalades van de la mà de l'estabilitat econòmica de la societat durant aquest període. Segons els experts de l'ecosistema d'Atlas Tecnológico, serà un any dur per als detallistes, molt exposats a la finestra de vendes de Nadal, que tindran una gran demanda que no podran atendre a temps. El problema afegit serà quan arribin aquests productes i ja ningú els vulgui, la qual cosa suposarà costos d'inventari i risc d'obsolescència o molt baixa rotació d'uns productes que s'han pagat amb grans sobrecostos.

Com a exemple a Europa, segons comenten els experts de les empreses que pertanyen a l'ecosistema d'Atlas Tecnológico, molts detallistes com a H&M no poden satisfer les demandes. Als Estats Units, Nike va retallar el seu pronòstic de vendes després que les seves fàbriques de Vietnam i Indonèsia tanquessin durant mesos per les restriccions de la covid-19 i Nintendo ha retallat un 20% la producció en el quart trimestre per problemes logístics.

Actualment el preu d'un contenidor de la Xina als Estats Units pot costar 14.000 euros enfront de 2.000 euros fa un any. I malgrat pagar aquest sobrepreu, existeix el risc que el vaixell passi setmanes esperant abans de ser descarregat. Per part seva, l'opció d'enviar la càrrega per avió multiplicaria encara més aquests preus.

Més informació
El gran consum preveu créixer en 2022
Competència denuncia que algunes elèctriques cobren més per consum del que tocaria
Avui et destaquem
El més llegit