L'autoritat polonesa dona llum verda a l'adquisició de Polkomtel per Cellnex

L'operació, que és a anunciar a l'octubre, suposa una inversió per part de la multinacional catalana de prop de 1.600 milions d'euros

Tobías Martinez, CEO de Cellnex | Europa Press Tobías Martinez, CEO de Cellnex | Europa Press

L'autoritat polonesa de la competència (UOKiK) ha autoritzat la integració de la companyia de telecomunicacions Polkomtel Infrastruktura al grup Cellnex. Segons ha informat la multinacional, l'autoritat competent no ha posat condicions a l'operació, en tant que no hi observa problemes de competència que puguin "afectar el normal funcionament de les infraestructures de telecomunicacions" al país.

El projecte, que suposarà una inversió de 1.600 milions per part de Cellnex, es va anunciar al febrer. La inversió de la companyia catalana anirà acompanyada d'un programa de desplegament addicional de 1.500 nous emplaçaments al país. Es farà una inversió complementària, segons ha anunciat l'empresa, de 600 milions d'euros durant 10 anys en el desplegament de les infraestructures necessàries per donar cobertura 5G al territori polonès.

El director general de Cellnex a Polònia, Santiago Argelich, considera que la multinacional "està en una posició ideal per aportar experiència operativa i un enfocament innovador" a les noves apostes del govern polonès i les autoritats reguladores del país per la connectivitat per a la ciutadania. El directiu celebra, a més, poder formar part dels "plans de digitalització postpandèmia" de Polònia.

El deputy CEO de Cellnex, Alex Mestre, destaca l'operació com un "impuls decisiu i determinant" per a ampliar les operacions a Polònia. Segons Mestre, la integració de Polkomtel permetrà a Cellnex "evolucionar el model tradicional d'operador de torres cap a un model integrat de gestió d'infraestructures de telecomunicacions".

Més informació
Cellnex eleva les pèrdues en un 43% per les noves adquisicions
Cellnex tanca l'ampliació de capital de 7.000 milions d'euros
Avui et destaquem
El més llegit