L'Advanced Factories marca el seu tret de sortida a Bilbao

El País Basc és la primera comunitat convidada a l'esdeveniment gràcies a la seva posició capdavantera en la digitalització de la indústria

L'acte de Bilbao marca el tret de sortida per l'Advanced Factories 2019 L'acte de Bilbao marca el tret de sortida per l'Advanced Factories 2019

Bilbao acull la primera jornada de Reptes i casos d'èxit de la Indústria 4.0 a Espanya, marcant el tret de sortida per l'Advanced Factories de 2019. La trobada, on han participat empresaris i experts industrials, ha servit per compartir els primers resultats de la implantació de tecnologies digitals en la indústria i constatar que la indústria 4.0 ja és una realitat.

El País Basc és la primera comunitat convidada a l'Advanced Factories, gràcies a la seva posició capdavantera com la regió més avançada en la digitalització de la indústria. Entre altres, a l'acte han participat Albert Planas, director d'Advanced Factories; Carlos Gallegomanaging director d’Accenture, Jaume Homs, Ibèria 3D country team leader d’HP; Jordi Pelegríbusiness development manager d’Universal Robots; i Mikel Niño, responsable d'indústria 4.0 de Tecnalia. "És molt important implementar l'automatització industrial per tal d'avançar cap al digital manufacturing i la indústria 4.0 que milloraran la competitivitat de les plantes de producció”, ha assegurat Planas.

Per la seva banda, Jordi Pelegrí, d’Universal Robots, ha assenyalat que “la robòtica col·laborativa ja és una realitat dins de la indústria: ja hem instal·lat més de 27.000 robots. La innovació és una constant i no deixem de sorprendre'ns per les noves aplicacions que apareixen”.

Jaume Homs, per part seva, ha incidit sobre la implementació de la impressió 3D en els processos industrials i els avanços que s'estan fent en aquest camp amb la seva nova tecnologia HP 3D Multi Jet Fusion, que es podrà veure per primera vegada creant peces metàl·liques per primera vegada durant Advanced Factories.

Carlos Gallego ha compartit el que significa la indústria X.0 per a Accenture, un concepte que descriu com la “reinvenció digital de la indústria, transformant el core, l'experiència del treballador i creant nous models de negoci”. A més, ha assenyalat quina és l'opinió dels empresaris del nostre país sobre l'adopció de les noves tecnologies. També ha anunciat l'obertura imminent d'un nou centre d'Indústria X.0 a Bilbao “un espai on escali la innovació per a fer-se realitat en la indústria”.

Finalment, Mikel Niño, responsable d'indústria 4.0 de Tecnalia, ha destacat que el seu repte actualment és “facilitar a les empreses l'ecosistema de tecnologies provinents del món de la digitalització, per a ajudar-los a discriminar quines aplicacions els poden ser més útils perquè aconseguir més impacte i valor de negoci. La clau és definir "l’on i el perquè" dels casos concrets de cada empresa".

L'Advanced Factories 2019 tindrà lloc del 9 a l'11 d'abril al CCIB de Barcelona, en el qual se celebra l’Industry 4.0 Congress, el congrés més important sobre indústria 4.0 i automatització del sud d'Europa.

 

Més informació
Un Advanced Factories més intel·ligent
L'Advanced Factories supera expectatives: més de 12.000 visitants
L’Advanced Factories premia quatre empreses catalanes
Avui et destaquem
El més llegit