Si tenim un mal servei amb una aerolínia, cal reclamar sempre, fins al final

No estic d'acord amb el conformisme de certs usuaris

L'aeroport del Prat i les aerolínies en temps de pandèmia | Europa Press L'aeroport del Prat i les aerolínies en temps de pandèmia | Europa Press

Avui vull respondre a una de les últimes publicacions del Racó del Lector de VIA Empresa signada per M.J: Ni ens ​immutem quan el vol té un retard de tres hores. No estic d'acord amb el teu conformisme.

En primer lloc, lamento que durant dos anys hagis estat agafant cada dijous un vol de la companyia Vueling d'Amsterdam a Barcelona i que cap dia hagi sortit a l'hora. Comentes textualment que "sempre i, quan dic sempre, hi ha problemes tècnics i caos. O, pitjor, cap explicació. Sense jardineres ni servei de maletes. Dues hores o tres hores de retard. Ni ens immutem. És el pa de cada dia".

Em pregunto el següent: ho has reclamat mai?

Si vostè no reclama ni es queixa, o no fa suggeriments sobre el servei prestat, la qualitat no millorarà mai

El cas de Barajas

He viatjat arreu, sobretot aquells anys del monopoli del pont aeri. El cas és que vaig estar a l'aeroport de Madrid-Barajas un grapat d’hores, fins que els passatgers amotinats vam baixar al que en argot aeronàutic en diem plataforma. Vaja, que amb en Miquel Roca Junyent, diputat –també emprenyat– i més de 1.000 persones a pista, rodejats per la Guàrdia Civil, vam dir que no ens mouríem fins que ens portessin a Barcelona. Al final, amb bus ens van portar fins a la Muñoza, Z.I. de manteniment avions on amb un B-747 i un altre aparell ens van portar cap a casa.

Un altre exemple. Recordeu fa temps el merder per vaga personal handling de Barcelona i que es va arribar a tancar l'aeroport del Prat? Jo era a Brussel·les, procedent de Pequín. Els passatgers emprenyats cridaven al personal, que no en tenia cap culpa. Algunes persones vam dormir a l'hotel Sheraton a prop de l'aeroport; altres, a terra. Uns l’endemà vam volar via Zuric; altres, enlloc. Cosa de reclamar educadament els nostres drets i saber del tema.

Els passatgers tenim dret a reclamar quan els vols no van a temps o es perden els equipatges

Si vostè no reclama ni es queixa, o no fa suggeriments sobre el servei prestat, la qualitat no serà mai revisada o millorada, ja que les entitats relacionades amb els fets no seran informades i perdrà qualsevol possibilitat o oportunitat de poder ser rescabalat.

Els passatgers tenim dret a reclamar quan els vols no van a temps o es perden equipatges entre altres supòsits d’acord amb el que disposa el Reglament Europeu nº 261/2004 del Parlament Europeu i del Consell d’Europa, en vigor també a Espanya. Vegeu-lo aquí. O aquí, més resumit. 

Postdata. No vull signar amb el meu nom real, ja que a determinades organitzacions, tenen un costum poc sa (no reconegut) de fer llistes de clients que no els agraden, de la mateixa manera que tenen llistes VIP. O, pitjor, llistes negres.

El Racó del Lector és una secció per compartir experiències, donar el teu feedback o fer algun suggeriment de tot allò que t’agradaria llegir o escriure. Escriu-nos a lectors@viaempresa.cat.

Més informació
"Hi ha algun interès ocult en els peatges?"
"Si treballo quatre dies, que sigui amb un sou digne, carai"
"Hem d'aprendre dels bascos, ells sí que saben negociar"
Avui et destaquem
El més llegit