Els vigilants de seguretat del Prat desconvoquen la vaga pel MWC

Els auxiliars dels filtres de seguretat mantenen l'aturada prevista pel congrés de telefonia

Trablisa intentarà aturar la vaga amb una nova oferta Trablisa intentarà aturar la vaga amb una nova oferta

No hi haurà vaga de vigilats de seguretat a l'aeroport del Prat. Segons ha confirmat el Departament de Treball, els representants dels treballadors i l'empresa Trablisa han arribat a un acord en 11 dels 12 punts de la negociació. D'aquesta manera s'evita l'aturada laboral, prevista entre el 24 de febrer i el 3 de març, coincidint amb la celebració del Mobile World Congress.

De les millores laborals demanades pels vigilats de seguretat a l'aeroport del Prat, l'única que ha quedat fora de l'acord és el plus de 200 euros que fixava el laude que va posar fi a la vaga del 2017, el qual els treballadors seguiran exigint per via judicial. En canvi, hi ha hagut acord en el pagament de les hores extres i els plusos el mateix mes, en la demanda que els vigilants puguin fer dues setmanes de vacances a l'estiu i temes relacionats amb la salut laboral.

Amb tot, segueix convocada la vaga dels 200 auxiliars dels filtres de seguretat del Prat, prevista per les mateixes dates. En aquest cas el conflicte ve donat perquè l'empresa que presta el servei, una filial de Trablisa, reclama que AENA incorpori l'augment del salari mínim al contracte de licitació abans d'abonar la diferència als treballadors. Argumenten que, si s'han de fer càrrec de l'increment, perdran diners.

Més informació
El Prat es fa un lloc entre els grans aeroports europeus
El Prat, a l’abisme del Brexit
El Prat supera per primera vegada el 2018 els 50 milions de passatgers
Avui et destaquem
El més llegit