Agbar i el Barcelona Open Banc Sabadell impulsen la gestió sostenible en l'àmbit esportiu

L'objectiu és reduir la petjada de carboni i, a la vegada, accelerar la mobilitat sostenible

Imatge d'un partit del Barcelona Open Banc Sabadell | Cedida Imatge d'un partit del Barcelona Open Banc Sabadell | Cedida

Aigües de Barcelona i el Barcelona Open Banc Sabadell han signat un acord de col·laboració per consolidar l'esdeveniment esportiu com a referent internacional en la gestió sostenible i el respecte al medi ambient. El conveni s'ha presentat aquesta setmana, durant la celebració del torneig de tenis que es disputa a les instal·lacions del Reial Club de Tennis de Barcelona.

Fruit d'aquesta aliança, les dues organitzacions han dissenyat un pla d'accions de sensibilització. Fins al diumenge 23 d'abril, el públic assistent al torneig podrà participar en una taula rodona sobre acció climàtica on es tractaran aspectes com la valorització energètica de les pilotes o la utilització dels cordatges usats de les raquetes per fabricar roba.

També hi haurà temps per conèixer el projecte de reutilització d'aigües grises i pluvials, així com la construcció de dipòsits subterranis que durà a terme el Reial Club de Tennis Barcelona. El torneig és un dels primers certàmens del calendari internacional a l'aire lliure sense fums i manté una aposta decidida per la mobilitat sostenible.

El novembre de l'any 2021, el consell d'administració d'Aigües de Barcelona va aprovar la seva política d'Acció Climàtica amb el repte de liderar l'acció climàtica, cooperant amb els grups de relació i amb el territori on és present. Una estratègia que es configura a partir de tres eixos: la neutralitat climàtica, l'adaptació al canvi climàtic i la capacitació climàtica.

Més informació
Creu Roja i Aigües de Barcelona milloren l’ocupabilitat de més de 400 persones
Aigües de Barcelona impulsa la transformació digital dels serveis d'aigua
Aigües de Barcelona, centrada a enfortir l'atenció dels qui més ho necessiten
Avui et destaquem
El més llegit