Agbar rep tres guardons per la sostenibilitat de la seva flota

L’Associació Espanyola de Gestors de Flotes d’Automòbils premia Aigües de Barcelona per la bona gestió de la flota automobilística

Agbar disposa en l'actualitat de 120 vehicles 100% elèctrics | iStock Agbar disposa en l'actualitat de 120 vehicles 100% elèctrics | iStock

L’Associació Espanyola de Gestors de Flotes d’Automòbils (Aegfa) ha guardonat a Aigües de Barcelona per la bona gestió de la flota automobilística i la promoció d'una mobilitat sostenible. La companyia ha recollit tres premis a la Gala de les Flotes 2018: el premi al gestor de flotes de l'any, el premi a la formació i educació de l'usuari de flota i el premi a la iniciativa empresarial per a una flota ecològica.

Es tracta d’un reconeixement als responsables de flotes que destaca per l'excel·lència en aspectes com la selecció de vehicles, la formació i comunicació amb els usuaris, la sostenibilitat de la flota i l'eficiència en la gestió. El premi a la iniciativa empresarial reconeix aquelles empreses que han posat en funcionament projectes i plans de renovació de vehicles per configurar una flota corporativa més ecològica i respectuosa amb el medi ambient.

La flota de vehicles elèctrics més gran de Barcelona

Aigües de Barcelona disposa en l'actualitat de 120 vehicles 100% elèctrics, la flota de vehicles elèctrics més important de l'àrea metropolitana, el que ha permès en els darrers dos anys reduir les emissions de CO2 en unes 84 tones anuals, i el consum de dièsel i benzina en més de 33.000 litres anuals.

La implantació del cotxe elèctric, que ha contribuït a la reducció en un 18% de la petjada de carboni, s'emmarca en l'estratègia de desenvolupament sostenible de la companyia i l'aposta per l'economia circular, en compliment dels objectius marcats per Nacions Unides. 

L'esforç de la companyia per avançar cap a una gestió més respectuosa amb el medi ambient i té com a objectiu reduir les emissions de diòxid de carboni, fomentar l'eficiència energètica i millorar la qualitat de l'aire urbà. Paral·lelament, Aigües de Barcelona gestiona un projecte conjunt amb CitySensia que utilitza la xarxa de vehicles de la companyia per monitoritzar en temps real els paràmetres de qualitat ambiental mitjançant receptors col·locats als cotxes.

Més informació
Barcelona expedienta Agbar per "manca de transparència"
Agbar desmunta l’argumentari oficial de la sortida d’empreses catalanes amb l’1-O
Agbar fixa de nou la seva seu social a Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit