Barcelona expedienta Agbar per "manca de transparència"

Aigües de Barcelona es nega a lliurar informació sobre el servei, com els comptes, les inversions, les tarifes o els sous dels directius, segons l'AMB

La possible infracció està qualificada de "molt greu" | iStock La possible infracció està qualificada de "molt greu" | iStock

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha obert un expedient sancionador a Aigües de Barcelona per una possible infracció "molt greu" per manca de transparència. La companyia del grup Agbar, que gestiona el subministrament d'aigua als municipis de l'àrea metropolitana, s'hauria negat a lliurar informació sobre el servei de gestió de l'aigua i hauria desatès fins a 20 requeriments de l'administració entre el 2016 i 2018, on demanaven informació "dels seus comptes, inversions, el detall de les tarifes i els sous dels directius".

Així ho ha explicat el vicepresident de l'AMB, Eloi Badia, en roda de premsa, que ha afegit que "és una situació greu perquè té a veure amb el rebut de l'aigua, que afecta l'economia familiar". De la seva banda, un portaveu d'Aigües de Barcelona ha respost, en declaracions a l'ACN, que la companyia ha contestat "dins el termini establert tots els requeriments d'informació" de l'AMB.

L'expedient s'haurà de resoldre en un termini màxim de sis mesos i podria comportar una multa de fins a 12.000 euros, la suspensió d'Aigües de Barcelona per poder presentar-se a contractes amb l'administració durant mig any, la inhabilitació per ser beneficiaris d'ajuts públics entre un i cinc anys i la cancel·lació definitiva de la inscripció de la companyia en el registre de grups d'interès.

Més informació
Agbar fixa de nou la seva seu social a Catalunya
Agbar desmunta l’argumentari oficial de la sortida d’empreses catalanes amb l’1-O
Agbar regarà els agricultors amb 50 MEUR
Avui et destaquem
El més llegit