Aigües de Barcelona i la DFS connectaran municipis i startups

L'operadora i la fundació identificaran solucions tecnològiques innovadores amb impacte social i sostenible

La directora de Digital Future Societaty, Cristina Colom; el CEO de MWCapital Carlos Grau; el vicepresident del consell d'administració d'Aigües de Barcelona, Manuel Cermerón, i la directora d'innovació i coneixement, Catalina Balseiro | Cedida La directora de Digital Future Societaty, Cristina Colom; el CEO de MWCapital Carlos Grau; el vicepresident del consell d'administració d'Aigües de Barcelona, Manuel Cermerón, i la directora d'innovació i coneixement, Catalina Balseiro | Cedida

Aigües de Barcelona i el programa de MWCapital Digital Future Society han signat un conveni amb l'objectiu d'identificar "solucions tecnològiques innovadores que generin un impacte positiu en la societat en la lluita contra el canvi climàtic". Mitjançant un programa d'innovació oberta en col·laboració amb municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, el nou conveni pretén contribuir a "assolir els ODS" amb finançament de fins a 25.000 euros per a cada projecte seleccionat.

Mitjançant el nou acord, ambdues organitzacions identificaran, en col·laboració amb els consistoris participants, solucions tecnològiques que "contribueixin a assolir els reptes locals" vinculats a les agendes de desenvolupament. El programa avançarà mitjançant reptes proposats pel Lab d'innovació social de la Digital Future Society, tots ells relacionats amb la resposta a l'emergència climàtica.

Segons el CEO de Mobile World Capital Barcelona, Carlos Grau, les organitzacions coincideixen "totalment en visió i voluntat" en la seva "aposta per la tecnologia com a eina". Digital Future Society, segons el CEO, servirà com a punt de contacte entre "diferents actors que comparteixen l'objectiu de crear un futur millor al servei de la ciutadania".

Per la seva banda, el vicepresident del consell administratiu d'Aigües de Barcelona, Manuel Cermerón, ha valorat "la col·laboració i la innovació oberta en xarxa". El valor d'aquesta cooperació innovadora, segons el vicepresident, es troba a la "creació d'ecosistemes i aliances amb startups, centres tecnològics, administració pública, universitats i altres empreses". Aquests actors, en conjunció amb l'acord signat per les organitzacions, són "clau per impulsar una transformació amb impacte que generi valor a la societat", conclou.

Més informació
Aigües de Barcelona busca solucions innovadores en una nova HackatH2On
Aigües de Barcelona, al capdavant de la mobilitat sostenible
Avui et destaquem
El més llegit