Aigües de Barcelona busca solucions innovadores en una nova HackatH2On

Els tres projectes guanyadors són H2OMG!, Mariachis i Kunhack, amb aportacions tecnològiques en la telelectura

Una nova edició de HackatH2On organitzada per Aigües de Barcelona | Cedida Una nova edició de HackatH2On organitzada per Aigües de Barcelona | Cedida

Aigües de Barcelona ha tancat una nova edició de la HackatH2On, un esdeveniment en què diversos equips treballen en propostes innovadores per, en aquest cas, millorar el servei de telelectura de l'empresa. Hi han participat 10 grups que, durant dues setmanes, han posat la creativitat al servei de l'aigua. 

L'objectiu era donar resposta a tres reptes que llançava la companyia, centrats en la ciutat, les persones i el medi ambient. Així doncs, havien d'"explorar les possibilitats de l'ús de la telelectura que puguin crear valor per a una futura metròpoli Barcelona sostenible a través de l'aigua", segons un comunicat d'Aigües de Barcelona.  

Un dels guanyadors ha estat H2OMG!, una solució per disminuir la contaminació del medi ambient i reduir els costos operatius i de manteniment del clavegueram. El repte de persones se l'ha emportat Mariachis, una proposta per fomentar l'ús sostenible i socialment responsable de l'aigua. El tercer -que ha guanyat el repte medi- és Kunhack, que mesura la qualitat de l'aire mitjançant sensors. 

La HackatH2On ha comptat amb el suport de Barcelona Activa, AllWize, Innobaix, UPC, Lichen Innovación Social, Cetaqua i el FabLab Barcelona.  

Més informació
HackatH2On, la marató d'apps d'Agbar
Lluita per Agbar: la importància creixent de l’aigua (I)
Avui et destaquem
El més llegit