Air France abandona el Prat i només deixa Joon

L'aerolínia francesa volarà entre Barcelona i París mitjançant la seva nova 'low cost'

Un dels avions d'Air France. FOTO: Arxiu Un dels avions d'Air France. FOTO: Arxiu

L'aerolínia francesa Air France deixarà d'oferir vols entre Barcelona i Paris, els únics que operava des del Prat, a partir d'aquest desembre. La nova low cost del grup aeronàutic francès, Joon, absorbirà els vols setmanals que fins ara operava Air France entre els aeroports del Prat i Charles de Gaulle.

Segons l'aerolínia, l'oferta seguirà sent la mateixa ja que es mantindran els 7 vols diaris que Air France ofereix entre els dos aeroports. Aquest 2017, Joon també començarà a operar des de la capital francesa fins a tres ciutats europees més -Berlín, Lisboa i Porto- amb preus a partir de 39 euros per trajecte. El destí triat per la companyia pel seu vol inaugural, que sortirà des de París, és Barcelona i es farà l'1 de desembre.

Amb la substitució d'Air France per Joon el que canvia és el "servei" -amb avions i personal de cabina de Joon- i la "marca", asseguren fonts de de la companyia francesa, però l'oferta es manté intacta amb 51 vols setmanals entre Charles de Gaulle i el Prat. 

Joon és l'aposta del grup francès per "guanyar" terreny en el mercat "altament competitiu" de les low cost, amb més flexibilitat i múltiples opcions de pagament per servei, però alhora mantenint alguns serveis propis de companyies clàssiques, com el cafè, suc i aigua de franc. Air France utilitza així un model similar al d'Iberia, amb la creació de la baix cost espanyola Level per competir amb aerolínies com Vueling o EasyJet. 

De cara a la primavera de 2018, Joon llançarà dues rutes de llarga distància a Fortaleza (Brasil) i a Mahé (Seychelles). La previsió de la nova companyia és assolir els 28 avions el 2020, dels quals deu seran per operar vols de llarga distància des de Paris amb més destinacions a zones com Àsia i Amèrica del Nord. 

Més informació
Joon, la nova 'low cost' d'Air France, volarà des de Barcelona
Les turbulències de Ryanair
Avui et destaquem
El més llegit