AkzoNobel crea 65 llocs de treball a Barcelona

Amb el nou 'hub', la multinacional "reforça la seva presència en Catalunya", segons el Govern

Reunió de l'equip de AkzoNobel amb representants del Govern | Cedida Reunió de l'equip de AkzoNobel amb representants del Govern | Cedida

La companyia dels Països Baixos AkzoNobel, dedicada a la fabricació de pintures i recobriments, ha inaugurat un hub a Barcelona per centralitzar la planificació i gestió de totes les plantes de producció i magatzems de la companyia a Europa, per la qual ha creat 65 llocs de treball. Segons un comunicat del Govern, amb el nou hub, la multinacional "reforça la seva presència en Catalunya", on compta amb línies de negoci en àmbits com les pintures en pols, decoratives o les que s'apliquen en el sector d'automoció o aeroespecial.

Amb presència comercial en més de 150 països, AkzoNobel compte actualment amb 1.140 treballadors en Catalunya, 560 d'ells situats en les instal·lacions de la Zona Franca (Barcelona), la seu central de la companyia a Espanya. Recentment, AkzoNobel ha adquirit empreses com Titan i Xylazel i preveu tancar l'any 2021 amb una producció de 98.000 tones a Espanya.

Per a la seva expansió a Catalunya, la Generalitat ha indicat que AkzoNobel compta amb el suport d'Acció, l'agència per a la competitivitat de l'empresa. La directora de la cadena de subministrament d'AkzoNobel, Karen-Marie Katholm, ha destacat que Barcelona ha demostrat ser el lloc "adequat per atreure talent" i obrir el centre de planificació, en un entorn amb moltes capacitats vinculades a la cadena de subministrament.

Per la seva banda, la directora general d'Indústria i consellera delegada d'Acció, Natàlia Mas, ha assegurat que "l'obertura d'aquest centre de planificació és un exemple del tipus de projecte d'inversió estrangera industrial, productiva i d'alt valor afegit" que es vol captar des de la Generalitat.

Més informació
1.800 nous llocs de treball gràcies a iniciatives municipals
Les companyies invertides per BStartup generen 1.300 llocs de treball
Avui et destaquem
El més llegit