Álex Cruz enlaira Vueling

L'expert en aviació comercial va substituir Josep Piqué com a president de la companyia de vol i ara anuncia noves rutes i llocs de treball

Quan Josep Piqué va anunciar la seva dimissió com a president de Vueling el mes d'agost de 2013, el fins llavors Conseller Delegat de la companyia, Álex Cruz, va assumir les regnes de la línia aèria. Piqué, que va abandonar el consell d'administració de l'aerolínia després de ser absorbida pel grup IAG, va deixar Vueling en el seu millor moment.

Aquest èxit, en part, es devia també a la gestió d'Álex Cruz, que des del 2009 ha portat el pes de la companyia i a qui es deu la posició que Vueling ocupa actualment dins el sector aeri, tal i com se li reconeix dins i fora de l'empresa. Avui, Vueling és la principal companyia del Prat i d'una de les línies aèries amb millors perspectiva a Europa. Una prova és el recent anunci de Vueling sobre l'obertura de catorze noves rutes de cara l'estiu vinent i la contractació de 300 nous treballadors directes.

Álex Cruz, de 47 anys i nascut a Bilbao, ha dedicat tota la seva carrera professional al sector de l'aviació comercial. El seu és un exemple d'èxit entre els executius bascos formats i que han desenvolupat la seva trajectòria a l'estranger. Enginyer Industrial per la Central Michigan University i Master of Science per la Ohio State University, Cruz també va estudiar Administració i Direcció d'Empreses a l'Edwin Cox School of Business de Dallas. Abans d'aterrar a Clickair i fer el salt a Vueling, Cruz havia treballat a American Airlines –on s'hi va estar deu anys-. Posteriorment va obrir la seva pròpia consultora i va treballar també per Accenture, amb seu a Dallas i Londres.

L'any 2006 va rebre l'oferta de liderar la companyia aèria Clickair, i d'aquí es va convertir en el màxim executiu de Vueling després de la fusió de les dues companyies que va tenir lloc el 2009. Tot i que Piqué va ser llavors nomenat president, va ser el Conseller Delegat qui va assumir gran part de la responsabilitat en la gestió de la companyia.

Gestió que ara permetrà, segons va explicar Cruz en roda de premsa, que Vueling assoleixi en els propers cinc anys una quota de mercat del 50% a l'aeroport del Prat, xifra que supera el 34% que té actualment. El president de la companyia, no obstant, adverteix que és "perillós" fixar xifres i avisa que aquesta quota de mercat s'assolirà "si no es produeixen grans pujades o baixades" en la quota de mercat d'altres companyies que operen al Prat. En relació a les noves rutes, Cruz assegura que "estem parlant amb aerolínies i la previsió és signar acords entre línies i connectar amb rutes de llarg radi els propers mesos".

Avui et destaquem
El més llegit