AliExpress s'estrena a Barcelona pel Black Friday

L'empresa xinesa obre una botiga al centre comercial Finestrelles que ha costat un milió d'euros i dóna feina a 33 persones

L'interior de la botiga d'AliExpress al centre comercial de Finestrelles, a Esplugues de Llobregat L'interior de la botiga d'AliExpress al centre comercial de Finestrelles, a Esplugues de Llobregat

El gegant xinès Alibaba arriba a Catalunya. Ho fa aquest divendres, coincidint amb el Black Friday, amb una botiga física d'AliExpress, la plataforma d'ecommerce insígnia del grup empresarial. La companyia ha triat el centre comercial Finestrelles, a Esplugues de Llobregat, per obrir-hi el segon establiment amb què compta a Europa; fa uns mesos en va obrir un a Madrid. La inversió ha estat d'un milió d'euros i la botiga dóna feina a 33 persones. 

La inauguració del comerç no és fins divendres, però la presentació a la premsa ha estat dimarts, dia 26 de novembre. El director d'operacions d'AliExpress a l'Estat espanyol, Eduardo Pisa, ha explicat per què han triat una localització propera a Barcelona per a la segona botiga física d'Europa: "És una de les ciutats més importants per a AliExpress, hi tenim vertaders fans i amb aquest establiment volem apropar-los la plataforma per a què puguin tocar i experimentar els productes abans de comprar-los", ha dit. 

Més info: El Corte Inglés s’alia amb el gegant xinès Alibaba

Sobretot hi ha productes tecnològics -amb les xineses Huawei i Xiaomi presidint l'entrada-, petits electrodomèstics -des de robots que netegen la casa fins a batedores-, una zona reservada per a la mobilitat -amb motos i patinets elèctrics-, i una de gaming, amb videojocs que els clients podran provar. Tot això està repartit en una superfície de 1.000 metres quadrats, en què l'empresa vol "dinamitzar l'experiència de compra". 

La inauguració

"Volem que la inauguració de Barcelona sigui més gran que la de Madrid", ha dit Pisa. No serà fàcil: al centre comercial de Xanadú hi van anar més de 3.000 persones el primer dia, algunes de les quals fins i tot van acampar fora de la botiga per ser els primers a entrar-hi. Ho feien motivats pels regals que fa AliExpress al primer miler de persones que accedeixen a la botiga. A Finestrelles utilitzarà el mateix model per a l'obertura. 

El primer client que arribi s'emportarà una moto elèctrica de regal i els següents 999 tindran des de mòbils, fins a cafateres, robots aspiradors, una depiladora, etc. Per a més reclam, el futbolista del FC Barcelona Luis Suárez assistirà a la inauguració, que serà a les 12h del migdia. L'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, espera una gran rebuda per part dels ciutadans. "És una botiga física d'innovació, perquè ve del comerç electrònic", ha destacat. 

Pisa ha assegurat que la intenció és que aquesta botiga sigui en un futur també un punt de recollida de qualsevol producte que es compri per internet a AliExpress, tot i que de moment encara no s'ha activat aquest servei. La inversió d'un milió d'euros s'ha repartit entre l'empresa, les més de 60 marques que s'hi venen, un partner i el mateix centre comercial, que "ens ha obert les portes i ens ha ofert moltes facilitats".      

Més informació
Alibaba i les portes d’entrada a la Xina
Banc Sabadell i Alibaba s'alien per pagar als comerços
Avui et destaquem
El més llegit