Almirall torna als beneficis amb 27,3 MEUR

Un augment de les vendes core superior al 5% compensa les desinversions i el fre als ingressos d'AstraZeneca per posar la farmacèutica "a prop dels objectius"

Almirall, empresa farmacèutica catalana fundada als anys quaranta. | ACN Almirall, empresa farmacèutica catalana fundada als anys quaranta. | ACN

Almirall tanca el primer semestre de l'any amb uns beneficis de b La farmacèutica catalana dona la volta al balanç després d'uns primers sis mesos del 2021 amb pèrdues properes als 43 milions d'euros. Segons les dades publicades per la companyia i comunicades a la Comissió Nacional del Mercat de Valors, les vendes netes Core han estat el principal motor del semestre, amb un augment en termes interanuals del 5,1%, fins als 436,6 milions d'euros.

Si bé el resultat final és positiu, l'Ebitda total de la farmacèutica registra una caiguda del 21,2%, amb 107,6 milions d'euros, uns 29 MEUR menys que ara fa un any. Segons la companyia, aquest retrocés "entrava dins de les previsions", principalment per les desinversions tancades el 2021 i per la frenada dels ingressos diferits d'AstraZeneca. El marge brut, defensen, també se situa a una froquilla acceptable, amb una ràtio propera al 68%.

L'augment de les vendes ha anat acompanyada per una pujada prevista en les despeses generals, amb un total de 44,9 milions d'euros en inversions en R+D, fins al 10,3% de les vendes netes core. Segons ha anunciat l'empresa, aquesta partida anirà en augment pel finançament de diversos estudis mèdics. Pel que fa a les despeses d'administració, es van enfilar durant els sis primers mesos de l'exercici fins als 210,1 milions d'euros, un 9% més que durant el mateix període del 2021, principalment pels llançaments de medicaments com Klisyri a diversos països de l'entorn europeu i als Estats Units.

El CEO de la farmacèutica, Gianfranco Nazzi, es mostra satisfet amb uns "sòlids resultats operatius, indicatius que el negoci continua evolucionant correctament". El directiu subratlla l'"excel·lent progrés dels motors de creixement" d'Almirall, acompanyats de dades positives de les expansions de diversos tractaments cap a nous mercats. La catalana, afirma Nazzi. Mostra resultats amb "un potencial de convertir-se en un motor de creixement i transformació.

Més informació
Almirall i play to win: l'aposta permanent per la transformació
Un dispensador d’auto-aplicació per a pacients d’esclerosi múltiple
Almirall tanca el primer trimestre amb un benefici net de 20,4 MEUR
Avui et destaquem
El més llegit