Alvalle, Mercadona o Lidl: qui fa el millor gaspatxo?

L'OCU es dedica a tastar 43 gaspatxos i 21 salmorejos per determinar quins són els millors productes envasats per prendre aquest estiu

Els millors gaspatxos són de Mercadona, Alvalle i Lidl | iStock Els millors gaspatxos són de Mercadona, Alvalle i Lidl | iStock

Quin és el millor gaspatxo envasat? L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) s'ha dedicat a tastar 43 gaspatxos i ha determinat que hi ha tres marques que se situen en el top tres: Alvalle, Mercadona i Lidl. A més, l'OCU ha analitzat el sabor de 21 salmorejos, als quals ha sotmès a una degustació per part de tastadors experts, per determinar quins són els millors que podem prendre aquest estiu.

Així, en el rànquing de gaspatxos han aconseguit la millor puntuació quant a degustació el Xef Select Tradicional de Lidl, l’Aliada Tradicional d’El Corte Inglés, l’Hacendado Andalús de Mercadona, El Corte Inglés Tradicional, el Don Simón tradicional, el Santa Teresa, l’HacendadoTradicional de Mercadona, l’Hacendado Suau de Mercadona i el Supersol d’hortalisses fresques.

Els experts han comprovat que la gran majoria de gaspatxos no incorporen pa, la qual cosa altera la textura tradicional i els fa massa aigualits i deslligats. A més, molts d’ells estan avinagrats en excés i alguns fins i tot tenen un sabor amarg o massa àcid.

Els salmorejos també millor comprar-los de Mercadona i Alvalle

Un altre producte estrella és el salmorejo. I un cop més, els d’Alvalle i Mercadona han aconseguit les màximes puntuacions. Per l’altre costat, el salmorejo de Santa Teresa amb pa de poble, el d’Alipende (AhoraMás), Don Simón i Solfrío han tingut les puntuacions més baixes.

Segons els experts, el principal defecte de gran part dels salmorejos envasats és la textura poc reeixida, ja que en lloc de ser cremosa, la consistència sol ser de farinetes grumosa. A més, alguns tenen una quantitat excessiva de sal.

Més informació
L'hummus del Mercadona reobre la Durex de Rubí
Lidl deixa de vendre ous de gallines engabiades
Els xiclets de Mercadona facturen 33 milions d’euros
Avui et destaquem
El més llegit