Amazon acomiadarà 18.000 empleats arreu del món

Són 8.000 acomiadaments més dels que van anunciar al novembre i es duran a terme a partir del 18 de gener

El hub tecnològic d'Amazon al 22@ | EP El hub tecnològic d'Amazon al 22@ | EP

El gegant del comerç electrònic, Amazon, acomiadarà 18.000 empleats arreu del món. La dràstica reducció de plantilla, a més, suposa 8.000 acomiadaments més dels anunciats per la companyia al novembre, gairebé el doble. El comunicat també ha detallat que les divisions més afectades seran les botigues -les anomenades 'Amazon Stores'- i l'àrea de recursos humans. Amazon començarà a notificar els acomiadaments als treballadors afectats a partir del pròxim 18 de gener. 

“Com a part del nostre procés de planificació anual per al 2023, els directius de tota l'empresa han estat treballant i prioritzant allò que més importa als clients i la salut a llarg termini de les nostres empreses. La revisió d'aquest any ha estat més difícil atesa la incertesa econòmica i la ràpida contractació que hem dut a terme durant els últims anys”, ha justificat el conseller d'Amazon, Andy Jassy, en el comunicat. L’empresa que va fundar Jeff Bezos és la segona companyia amb més empleats arreu del món, superant el milió i mig de treballadors.

L'anunci d'Amazon s'afegeix a l'onada d'acomiadaments a multinacionals tecnològiques, com Twitter o Meta. Twitter va reduir la seva plantilla a la meitat amb l'arribada d'Elon Musk i la darrera, matriu de Facebook, Whatsapp i Instagram, ja va acomiadar 11.000 treballadors l'any passat en el que, fins avui, havia estat la retallada més gran de personal dins d'un gegant tecnològic.

Més informació
Meta acomiadarà 11.000 treballadors
Twitter acomiada els seus 26 treballadors a l'estat espanyol
Elon Musk planteja acomiadar la meitat dels treballadors de Twitter
Tancament de Twitter? Milers de treballadors dimiteixen
Amazon vol acomiadar el 3% de la seva plantilla
Avui et destaquem
El més llegit