Amazon obrirà dos nous centres logístics a l'Empordà i al Vallès

El dos nous espais de la companyia es convertiran en el novè i desè que la multinacional instal·la a Catalunya

El Logis Empordà és una de les ubicacions escollides per obrir els centres logístics d'Amazon | ACN El Logis Empordà és una de les ubicacions escollides per obrir els centres logístics d'Amazon | ACN

Amazon obrirà dos nous centres logístics a Catalunya. Segons ha avançat l'empresa, un s'ubicarà a l'antiga fàbrica de Bacardi de Mollet del Vallès (Vallès Oriental) i l'altre al Logis Empordà, al Far d'Empordà (Alt Empordà). En aquest segon espai, ja s'hauria firmat l'adquisició d'uns terrenys de 85.000 metres quadrats –amb possibilitat de doblar espai- per construir un macrocentre, que també servirà per proveir França. Els dos nous centres logístics d'Amazon a Catalunya es convertiran en el novè i desè que la multinacional hi instal·la. 

En ambdós espais ja s'hauria concretat la firma per l'adquisició dels terrenys de l'empresa pública Cimalsa. De moment, però, ni Cimalsa ni la pròpia companyia confirmen oficialment l'operació. La firma, coincideix amb la segona fase de les obres d'urbanització del centre logístic del Far-Vilamalla, a l'Alt Empordà, que està previst que acabin el mes de juliol. Aquesta segona fase inclou la construcció de tots els vials del sector i compten amb un pressupost de 6,7 milions d'euros. Una vegada la segona fase de les obres finalitzi, Cimalsa posarà al mercat més de 328.000 metres quadrats de sòl logístic, que permetria la implementació d'entre 12 i 15 empreses del sector.

El Logis Empordà forma part d'un hub logístic del Far-Vilamalla, que incorpora l’actual estació intermodal de Vilamalla, amb capacitat per gestionar mercaderia ferroviària conteneritzada, frigorífics, granels i automòbils.

Més informació
Amazon obrirà un centre logístic d'última milla a Alacant
Jeff Bezos deixarà de ser el CEO d'Amazon
Avui et destaquem
El més llegit