Amazon obrirà un nou centre de R+D a Barcelona

És la sisena inversió del gegant del comerç electrònic a Catalunya amb la qual generarà 100 llocs de feina

Una de les seus d'Amazon al 22@ Una de les seus d'Amazon al 22@

Amazon ha anunciat l'obertura d'un nou centre d'investigació i desenvolupament a Barcelona durant la primera meitat del 2018, centrat en l'aprenentatge automàtic i pel qual té previst contractar a més de cent científics i enginyers de programari, segons ha informat en un comunicat. Aquesta és la sisena inversió d'Amazon a Catalunya.

El nou centre estarà situat en el districte tecnològic barceloní conegut com 22@, el mateix edifici que el Seller Support Hub d'Amazon, per mitjà del qual s'oferirà assistència a petites i mitjanes empreses del Sud d'Europa que venen els seus productes a Amazon Marketplace.

L'equip internacional d'aprenentatge automàtic d'Amazon extreu automàticament patrons a partir de bases de dades molt extenses amb la finalitat de fer prediccions precises sobre la demanda dels clients, traduir la informació dels productes i reconèixer automàticament per veu, cosa que permetrà a la companyia oferir preus més baixos, una major selecció de productes i una millor experiència d'usuari.

El procés de selecció per al nou centre d'investigació i desenvolupament d'Amazon a Barcelona ja està en marxa i els interessats poden presentar la seva candidatura al web d'Amazon. En concret, la companyia busca "científics i desenvolupadors de programari que siguin capaços de resoldre tasques complexes i sentin una gran vocació per millorar l'experiència de compra dels clients".

El director d'Aprenentatge Automàtic d'Amazon, Ralf Herbrich, ha explicat que el treball de la companyia en aquest camp està creant oportunitats laborals d'alta qualificació arreu d'Europa. "Volem col·laborar estretament amb les universitats i la comunitat científica d'Espanya per impulsar la investigació al més alt nivell en l'àmbit de l'aprenentatge automàtic", ha assenyalat.

En aquesta línia, el director general d'Amazon a Espanya, François Nuyts, ha destacat que l'extensa xarxa d'universitats de la qual disposa Barcelona i la qualitat de vida que ofereix la ciutat la converteix en una destinació molt interessant per al talent internacional".

Pel conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, aquest projecte d'inversió d'Amazon és "estratègicament rellevant", ja que confirma l'aposta d'"una de les empreses amb més projecció del món" per Catalunya, no solament des del punt de vista logístic, sinó de la R+D, la innovació i el talent.

Amazon acabarà el 2017 amb una plantilla a Espanya formada per 1.600 empleats fixos, repartits entre els seus dos centres logístics de San Fernando de Henares (Madrid) i Castellbisbal (Barcelona), així com altres dos centres urbans de distribució dedicats exclusivament a Prime Now, el seu servei d'entrega 'ultraràpida'.

Més informació
Amazon conrea la seva xarxa logística amb un nou centre a Paterna
Amazon i Dia s’uneixen per millorar la compra online a Barcelona
Amazon compra Whole Foods
Avui et destaquem
El més llegit