Amazon Web Services i Lanzadera impulsen el creixement de les startups

Des del gener del 2022, els especialistes d'AWS s'han assegut amb 150 startups per donar-los suport tant a nivell tecnològic com de negoci

Lanzadera és una impulsora d'empreses | Cedida Lanzadera és una impulsora d'empreses | Cedida

Lanzadera, acceleradora d'empreses impulsada per Juan Roig, i Amazon Web Services (AWS), l'oferta d'informàtica al núvol més demandada al món, estan ajudant empreses emergents a créixer més ràpidament i d'una manera sostenible.

Les startups que formen part de Lanzadera tenen accés al programa AWS Activate, que ofereix eines, recursos i continguts gratuïts dissenyats per simplificar cada pas del procés de desenvolupament d'una startup. També s'ofereix als membres consultoria comercial i tècnica impartida per experts d'AWS, formació i suport, i plantilles d'infraestructures i crèdits d'AWS.

Així mateix, AWS també participa en el Club de CTOs (Responsables Tecnològics) de Lanzadera per oferir mentories específiques a aquest col·lectiu i ja ha començat a impartir a les startups de Lanzadera sessions formatives i tallers centrats en la metodologia d'innovació d'Amazon, focalitzada en un model operatiu que posa als clients al centre.

Més info: Lanzadera selecciona 120 empreses i supera les 1.000 impulsades des del 2013

És una metodologia especialment interessant per a les empreses emergents tecnològiques, ja que és habitual que els emprenedors comencin en el món del desenvolupament i la programació sense pensar detingudament qui és el seu client i si aquest compraria el producte perquè els resol una necessitat. Així que AWS genera impacte no només com a proveïdor de tecnologia, sinó com a soci consultor durant la fase més inicial del producte.

“És molt gratificant que les startups impulsades per Lanzadera estiguin rebent cada cop més formació i suport d'AWS, una empresa referent en innovació a escala internacional amb què hem fonamentat una gran aliança a llarg termini. Amb el seu suport, els emprenedors podran optimitzar els seus negocis, cosa que es traduirà en un augment dels seus beneficis”, afirma Javier Jiménez, director general de Lanzadera.

“Milions de clients a tot el món, incloses les startups de creixement més ràpid, confien en AWS per potenciar la seva infraestructura, impulsar la seva innovació, llançar nous serveis al mercat ràpidament i ser més àgils. Estem encantats de treballar amb una acceleradora de startups de referència com Lanzadera i ajudar les startups espanyoles perquè puguin treure el màxim profit a la tecnologia al núvol per innovar en nom dels seus clients, créixer i accelerar la seva expansió”, comenta Miguel Álava , director general d'Amazon Web Services a Ibèria.

Més informació
Startup o nova empresa?
Una startup catalana crea una eina per verificar criptomonedes
Una startup del Penedès crea un radar per anticipar-se a les esllavissades
Avui et destaquem
El més llegit