Una startup del Penedès crea un radar per anticipar-se a les esllavissades

El 80% de les vendes de Microwave Sensors and Electronics es concentren al mercat internacional

Imatge del Parc Natural del Port | Cedida Imatge del Parc Natural del Port | Cedida

Una empresa emergent de l’Alt Penedès ha creat un radar amb capacitat per detectar el desplaçament d’un terreny i així prevenir fenòmens naturals com les esllavissades. El dispositiu de Microwave Sensors and Electronics té la singularitat d’utilitzar diverses bandes de freqüència per mesurar els terrenys de cobertura vegetal i no només els àrids. 

El projecte de la firma creada l’any 2020 a La Granada ha comptat amb un ajut institucional de 75.000 euros, vehiculat a través d’ACCIÓ. “Un satèl·lit de radar obté una imatge cada 12 dies aproximadament, mentre que el nostre sistema ho detecta cada cinc minuts”, afirma Roger Jové, CEO de MWSE. 

L’aparell també es pot aplicar en tota mena d’infraestructures i espais “per a la mesura de deformacions en estructures i els seus vessants en carreteres, ponts o embassaments, entre d’altres”, destaca el directiu. Microwave té una plantilla de quatre persones i concentra el 80% de les seves vendes al mercat internacional, principalment al Regne Unit, Finlàndia, Alemanya i l’Orient Mitjà. 

Més informació
Ondunova invertirà 24 MEUR i crearà 50 llocs de treball a l'Alt Penedès
Panattoni inicia la segona fase del parc logístic a la Bisbal del Penedès
La ruta del vi del Penedès creix un 35% en nombre de visitants
Avui et destaquem
El més llegit