Antonio Garamendi, nou president de la CEOE

La seva era la única candidatura que es presentava i ha comptat amb 137 avals en representació de 43 organitzacions membres de la patronal

Joan Rosell i Antonio Garamendi | Europa Press Joan Rosell i Antonio Garamendi | Europa Press

El president de Cepyme, Antonio Garamendi, ha estat elegit com a nou president de la CEOE per als propers quatre anys per aclamació i no per votació. Garamendi era l'única candidatura que es presentava i ha comptat amb 137 avals en representació de 43 organitzacions membres de la patronal.

El fins ara president, Joan Rosell, que deixa el càrrec després de vuit anys, ha animat a reformar l'administració pública durant el seu discurs de comiat perquè considera que aquesta "és la gran reforma dels nostres temps", al mateix temps que ha subratllat que a la patronal "queda molt per fer, però partim d'una bona posició". També ha desitjat sort a Garamendi sostenint que "els teus èxits seran els nostres".

L'empresari basc és el cinquè president de la patronal, després de Carlos Ferrer Salat, José María Cuevas, Gerardo Díaz Ferran i Joan Rosell. Aquesta és la segona vegada que es presentava a unes eleccions per presidir la CEOE, però ara fa quatre anys va perdre davant Rosell.

Garamendi haurà de deixar el seu càrrec com a president de Cepyme, que ostenta des del 2014 i serà substituït per un dels 10 vicepresidents de la patronal.

Més informació
Foment preveu celebrar eleccions abans que la CEOE "en la mesura del possible"
La CEOE millorarà la proposta salarial pel 2018
Seat s'integra a la CEOE per fer nous amics
Avui et destaquem
El més llegit