La CEOE millorarà la proposta salarial pel 2018

Els sindicats CCOO i UGT valoren positivament l’augment dels salaris tot i que es mantenen a l’espera de quina serà l’oferta definitiva

Juan Rosell, president de la CEOE | ACN Juan Rosell, president de la CEOE | ACN

La Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE) ha acordat en la junta directiva celebrada aquest dimecres que formalitzarà una nova oferta salarial als sindicats aquest gener.

D’aquesta manera, la CEOE millorarà la proposta que va realitzar el 2017, que oferia una pujada de salaris en els convenis d’entre l’1,5% i el 2% més mig punt vinculat a la productivitat. L’objectiu és millorar la part variable de cara al pròxim any, al qual cosa permetria apropar postures amb els sindicats, que demanaven una pujada d’entre l’1,8% i el 3%

Els sindicats majoritaris, CCOO i UGT han valorat que la patronal millori la proposta salarial, tot i que adverteixen que “han d’esperar” a veure realment quina serà la proposta.

La secretaria d’Ocupació i Qualificació Personal de CCOO, Lola Santillana, ha assenyalat que tant les organitzacions sindicals com les patronals han d’arribar a acords. No obstant això, creu que “s’haurà de veure” si la proposta dóna marge a la negociació.  “Esperem arribar a un acord amb ells, que és el que havia d’haver passat el mes de setembre”, ha apuntat.

Així mateix, el secretari d’acció sindical d’UGT, Gonzalo Pino, ha valorat favorablement la postura de la patronal i ha recordat que el seu president, Juan Rosell, va assegurar el passat mes de juliol que no es podia viure amb 800 euros.

D’altra banda, el secretari d’Estat d’Ocupació, Juan Pablo Riesgo, ha assegurat que des del Govern animen que hi hagi un acord de negociació col·lectiva i considera que, tot i que l’Executiu no fixa els salaris, sí que ha constatat que la millora del mercat de treball hauria de traslladar-se també als sous, sempre que s’asseguri “l’intens ritme de creació d’ocupació”.

Més informació
La CEOE proposa augment salarial de fins a l'1,5%
La UGT reclama un sou mínim de 1.000 euros
Hisenda apuja el salari dels funcionaris
Avui et destaquem
El més llegit