Antonio Garamendi s'imposa a Virginia Guinda

L'actual president de la CEOE inicia el segon i darrer mandat

El president de la CEOE, Antonio Garamendi, i la vicepresidenta de Foment del Treball, Virginia Guinda | Europa Press El president de la CEOE, Antonio Garamendi, i la vicepresidenta de Foment del Treball, Virginia Guinda | Europa Press

El president de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), Antonio Garamendi, ha revalidat el seu mandat al capdavant de la gran patronal espanyola per a quatre anys més, després d'aconseguir el suport de 534 vots (83%) en l'assemblea electoral de la CEOE, celebrada aquest dimecres a l’Auditori Nacional de Madrid. Garamendi competia amb la vicepresidenta de Foment del Treball, la catalana Virgínia Guinda, que ha obtingut 87 vots (13,5%). En total, s'han dipositat 643 vots, 14 dels quals han estat en blanc i 8 han estat nuls.

Aquest serà el segon mandat per a Garamendi després d'haver estat elegit president de la CEOE el 2018 per aclamació de l'Assemblea Electoral. Serà també el darrer, ja que els Estatuts de la patronal limiten a dos mandats el temps en què una persona pot romandre a la Presidència.

Resultats electorals: Garamendi s'imposa clarament per 534 vots a Guinda, que es va quedar amb només 87

Amb la seva reelecció, l'empresari basc es manté com a cinquè president de la CEOE des de la seva fundació el 1977, després de Carles Ferrer Salat, José María Cuevas, Gerardo Díaz Ferrán i Joan Rosell.

Garamendi, nascut el 1958 a Getxo (Biscaia), és llicenciat en Dret, empresari i exconseller de REE. Al llarg de la seva trajectòria professional ha ocupat diversos llocs, entre ells el de conseller delegat de Bankoa, president del Grup Negocios, conseller de Babcock & Wilcox i de Tubos Reunidos, president de la patronal de joves empresaris Ceaje, i vocal de la Cambra de la Propietat de Biscaia.

L'assemblea electoral de la CEOE d'aquest dimecres va arrencar a la segona convocatòria, a les 10.00 hores, i la votació va començar cap a les 10.30 hores, després de la constitució de les dues taules, de l'A-K, en què van votar els dos candidats, i de la L-Z. La votació va acabar cap a les 13.30 hores. Anteriorment, Guinda es va queixar públicament pel fet que no se li va permetre dirigir-se a l'assemblea.

Després del recompte dels vots, Garamendi va llançar un missatge d’unitat a l’afirmar que era el moment de treballar junts. Sobre la seva rival, va dir que no sobrava ningú en l’organització, especialment en uns moments complicats com els actuals. I va negar possibles represàlies cap a Foment del Treball, el president de la qual, Josep Sánchez Llibre, ha ocupat fins ara una de les vicepresidències de la CEOE. El 21 de desembre es constituirà el nou comitè executiu de la patronal espanyola.  

Més informació
“Operació Josep Sánchez Llibre” a la CEOE
Virginia Guinda considera "inaudit" que no es pugui dirigir a l'assemblea de la CEOE
Avui et destaquem
El més llegit