Virginia Guinda considera "inaudit" que no es pugui dirigir a l'assemblea de la CEOE

La gran patronal espanyola li impedeix que intervingui abans de la votació d'aquest dimecres en què s'elegeix el president

La vicepresidenta de la patronal Foment del Treball i CEO d'Iberboard, Virginia Guinda | Ricardo Rubio | Europa Press La vicepresidenta de la patronal Foment del Treball i CEO d'Iberboard, Virginia Guinda | Ricardo Rubio | Europa Press

La vicepresidenta de Foment del Treball i candidata a la presidència de la CEOE, Virginia Guinda, critica que la patronal que lidera Antonio Garamendi li impedeixi dirigir-se a l'assemblea abans de la votació d’aquest dimecres, com havia sol·licitat. Qualifica aquesta situació d'“inaudita”.

"El secretari de la CEOE ens ha manifestat la seva negativa perquè, segons ell, és jurídicament impossible que la candidata es pugui dirigir a l'assemblea. Resulta inaudit", va lamentar en una entrevista a La Vanguardia publicada aquest dimarts.

Guinda sosté que la patronal "està molt jerarquitzada i que hauria de funcionar incorporant més veus de manera més transversal" i va advocar perquè treballi de manera més col·legiada i sigui, segons les paraules, molt més propositiva.

Virginia Guinda, candidata a presidir la CEOE: Està molt “jerarquitzada” i ha d'“incorporar més veus” de manera transversal

Preguntada per si és la candidata del president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, replica: "Sóc la meva pròpia candidata amb un gran suport per part de tot Foment del Treball", i rebutja plantejar els comicis com una pugna entre el dirigent de la patronal catalana i Antonio Garamendi.

Flexibilitat en la contractació

Guinda exigeix "formes de contractació que donin més flexibilitat a un cost competitiu" en considerar que el model actual obliga a la sobrecontractació i que no recull la complexitat de les diferents activitats econòmiques.

"Es crearia més ocupació donant més competitivitat a les empreses. No amb un marc laboral tan intervencionista que vol arribar a regular-ho absolutament tot", assevera. Va demanar que treballadors i empresaris tinguin la mateixa importància en la negociació.

Més informació
“Operació Josep Sánchez Llibre” a la CEOE
La número dos de Sánchez Llibre ultima una candidatura a la CEOE
Avui et destaquem
El més llegit