Apple es deixa 60.000 milions d'euros a borsa

​El productor de l’iPhone perd gairebé un 10% del seu valor després de rebaixar les previsions de vendes

Tim Cook durant la conferència de desenvolupadors d’Apple del mes de juny (WWDC) Tim Cook durant la conferència de desenvolupadors d’Apple del mes de juny (WWDC)

La caiguda de vendes d’Apple ha generat preocupació als mercats internacionals per la salut de l’economia global. El gegant tecnològic productor de l’Iphone ha perdut aquest dijous gairebé un 10% del seu valor borsari després que l’empresa rebaixés les previsions d’ingressos per la caiguda de les vendes a la Xina aquest 2018. Apple s'ha deixat en només una sessió 60.000 milions d'euros. Això després que l'empresa de cupertino anunciés unes previsions d'ingressos per al proper exercici de 84.000 milions de dòlars, molt per sota dels 93.000 milions de dòlars que havia calculat en primera instància.

Més info: Les vendes d'iPhone a la Xina retallen les previsions d'Apple

Les dificultats d’Apple han alarmat els mercats amb caigudes generalitzades a les borses dels Estats Units i el Japó. Així, el Dow Jones va tancar el dijous amb pèrdues del 2,83% i l’índex Nikkei amb un descens del 2,26%. Especialment destacada va ser la caiguda del Nasdaq, on cotitzen les principals companyies tecnològiques, que va tancar amb pèrdues del 3,04%.

El director executiu d’Apple, Tim Cook, va publicar dimecres una carta als inversors on associava les previsions més pessimistes de la companyia a la reducció de vendes al gegant asiàtic. “No preveiem la magnitud de la desacceleració econòmica, particularment a la Xina”, assegurava el comunicat. Cook atribuïa part de la desacceleració de l’economia xinesa a “les creixents tensions comercials” entre Pequín i Washington.

Avui et destaquem
El més llegit