• Empresa
  • Arturo Fernández, el patró madrileny

Arturo Fernández, el patró madrileny

El vicepresident de la CEOE ha estat reelegit com a president de la patronal madrilenya, que lidera des de 2007

Arturo Fernández
Arturo Fernández
27 de Març de 2014
Act. 03 d'Abril de 2014

Per primer cop en els seus 36 anys d'història, la Confederación Empresarial Independiente de Madrid (CEIM), ha viscut unes eleccions amb dos candidats a la presidència. Finalment, el vigent president des del 2007, Arturo Fernández (Madrid, 1945), ha estat l'escollit amb un 62,5% dels vots. Ha superat, després d'una tensa campanya, l'alternativa proposada per Hilario Alfaro, que s'ha quedat el 35% dels vots.

Fernández, que a banda de presidir la patronal madrilenya és vicepresident primer de la CEOE i president de la Cambra de Comerç i Indústria de Madrid, ha assegurat que "els empresaris hem donat una lliçó de democràcia".

A més, ha subratllat la necessitat de seguir treballant per completar "la tasca iniciada el 2007, un projecte on necessitarem a tots i cadascun dels que formen part del CEIM"; alhora que ha estès la mà a Alfaro per col·laborar en la bona marxa de la patronal.

Aquesta elecció pot ser crucial per Joan Rosell, president de la CEOE, que havia manifestat el seu suport a Fernández i es veu reforçat amb un home de la seva confiança al capdavant dels empresaris madrilenys a pocs mesos de les eleccions a la patronal estatal. Rosell s'ha mostrat satisfet amb la victòria de Fernández, del qual ha dit que és "intel·ligència natural, veu les coses ràpidament i té molta iniciativa".

Alimentant l'empresa familiar
Arturo Fernández és llicenciat en Econòmiques i Empresarials per la Universitat Complutense, i té un MBA per la Universitat de Boston. Des dels 17 anys treballa a l'empresa familiar, fundada pel seu avi el 1898, el grup Arturo Cantoblanco.

L'empresa està especialitzada a oferir serveis de restauració, i compta amb uns 4.000 treballadors. Entre les concessions més destacades que controla, hi ha la del Congrés dels Diputats, RTVE, AENA, diversos ministeris o la Ciutat Esportiva del Reial Madrid.

Darrerament l'empresa de Fernández ha estat a l'ull de l'huracà per les acusacions de diversos treballadors i extreballadors, que denunciaven cobrar part del salari en diner negre. A més, Fernández ha estat imputat pel cas Bankia.

Aliè a tot plegat, Arturo Fernández no sembla veure's perjudicat, com demostra la reelecció al capdavant del CEIM. I, de fet, el desembre passat va vendre el 51% de l'empresa per 50 milions d'euros al family officeReal Investment Holding, mitjançant una ampliació de capital.

Amb aquesta operació Fernández seguirà al capdavant de l'executiva del grup, però incorpora Luis Sans com a conseller delegat i dos membres nous al consell d'administració.