Neix l'Associació Turística del Pallars Sobirà

L'entitat està formada pel Consell Comarcal, els 15 ajuntaments, el Parc de l’Alt Pirineu i Ferrocarrils de la Generalitat

Carles Isus, president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà | David Zorrakino | Europa Press Carles Isus, president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà | David Zorrakino | Europa Press

L'Associació Turística del Pallars Sobirà s'ha creat per fomentar el turisme de la comarca i unificar els criteris de promoció. D'aquesta entitat en formaran part el Consell Comarcal, els seus quinze ajuntaments, el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el Parc Natural de l'Alt Pirineu i Ferrocarrils de la Generalitat. També es volen incorporar a aquesta associació representants de diferents sectors com l'hoteler o el dels espots d'aventura.

El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carlos Isus, ha fet autocrítica i ha dit que s'ha creat l'Associació Turística per reordenar l'estratègia turística i posicionar el Pallars Sobirà com una comarca referent pel que fa al turisme i no solament destinar els esforços en vendre l'esquí. El president comarcal ha explicat que no es vol que el futur turístic de la comarca depengui únicament del Consell Comarcal i per aquesta raó s'ha creat l'Associació de la qual en formen part tots els ajuntaments.

Liderarà el projecte Bike Natura-Aventura Pallars Sobirà, que rebrà més de 2,3 milions dels fons Next Generation

Un dels principals projectes que haurà de liderar l'Associació és el desplegament del projecte Bike Natura-Aventura Pallars Sobirà, que rebrà més de 2,3 milions dels fons Next Generation de la Unió Europea.

Isus ha explicat que els espais naturals com el Parc Nacional o el Parc Natural solament tindran veu i no vot en aquesta entitat. Aquesta associació s'ha marcat com a repte dissenyar el futur turístic de la comarca per als pròxims deu anys.

 

Més informació
L’últim lleter del Pallars Jussà
El Pallars Sobirà vol ‘enterrar’ l’estigma de reserva turística
Avui et destaquem
El més llegit