Inauguren Aura, l'edifici d'oficines construït en l'antic Corte Inglés de Francesc Macià

Les noves instal·lacions aspiren a convertir-se en "la nova icona de la Diagonal" i comptaran amb un supermercat gurmet d'El Corte Inglés

L'edifici Aura aspira a esdevenir un referent a l'avinguda Diagonal | Cedida L'edifici Aura aspira a esdevenir un referent a l'avinguda Diagonal | Cedida

El mític número 471 de l'avinguda Diagonal ha recuperat la seva activitat empresarial. Després del tancament d'El Corte Inglés el passat 2021, la immobiliària Cushman & Wakefield ha inaugurat Aura, un nou edifici que combina oficines, comerç, terrasses i zones enjardinades. La inversió de l'empresa ha estat de 200 milions d'euros per un immoble de cinc plantes i 21.500 m2 ubicat a l'altura de Francesc Macià, el qual pretén esdevenir "la nova icona de la Diagonal".

Del total de l'espai, la part alta disposa de 14.100 m2 destinats a oficines, 2.500 m2 a zones enjardinades i terrasses privatives. En aquest sentit, destaca també un jardí vertical i un terrat de 1.400 m2 on poder relaxar-se o mantenir reunions informals. La meitat inferior, però, compta amb 6.178 m2 en què s'ubica un espai per al comerç i la restauració. Allà, El Corte Inglés s'ha reservat la planta -1 pel seu supermercat gurmet, amb productes i experiències de màxima qualitat. Es tracta d'un concepte que la cadena està començant a treballar fora dels seus grans magatzems i que permetrà, alhora, mantenir la seva vinculació amb l'edifici que abans ocupava. D'altra banda, també Sephora ha confirmat que obrirà un establiment en aquesta part baixa. Les obertures dels dos negocis estan previstes abans de l'estiu.

Un nou espai per les empreses referents

Aura té l'objectiu d'esdevenir un lloc estratègic per a les empreses capdavanteres. Segons han assegurat des de Cushman & Wakefield, són l'únic immoble del centre de Barcelona que ofereixen una superfície de fins a 3.000 m2 per planta. “Les companyies s'han adonat que han de triar ubicacions que satisfacin les preferències i necessitats dels seus empleats, millorin la seva qualitat de vida i creïn una cultura i comunitat empresarial capaç d'atreure i retenir talent”, ha explicat Natalia Tost, sòcia de l'equip d'oficines de la immobiliària. En aquest sentit, també han remarcat la importància d'oferir bons espais de treball perquè les empreses puguin recuperar la presencialitat.

Des de Cushman & Wakefield confien que el seu projecte Aura estimuli les empreses a recuperar la presencialitat

D'altra banda, Aura també és el primer edifici biotecnològic de Barcelona, segons els impulsors del projecte. L'espai disposa de cobertes vegetals formades per bateries biològiques que generen energia gràcies a l'acció dels microorganismes que creixen sota les plantes. També té les certificacions Leed, Well i WiredScore Platinum. Això permet l'estalvi energètic i d'aigua, la millora de la qualitat de l'aire, la integració d'energies renovables o l'aïllament tèrmic.

De moment, Aura ja està operatiu, però no hi ha cap empresa que ocupi les seves oficines. Està previst que a partir de l'estiu es confirmin les primeres companyies i que abans d'acabar l'any ja comencin a treballar presencialment a l'edifici. Des de Cushman & Wakefield esperen atraure a grans firmes, donat que, segons expliquen, el projecte s'ha concebut com "un actiu estratègic en la captació i retenció del talent".

 
Més informació
El Corte Inglés de Diagonal inaugura una terrassa amb food trucks
El Corte Inglés es recupera de la pandèmia amb un ebitda de 234 milions
Avui et destaquem
El més llegit