• Empresa
  • Auténtica reuneix més de 7.000 professionals durant la seva primera jornada

Auténtica reuneix més de 7.000 professionals durant la seva primera jornada

Aquest dimarts s'acabaran de completar les més de 100 sessions programades entre xefs amb estrella Michelin com Benito Gómez, Javier Olleros o Maca de Castro

Una de les primeres ponències de l'Auténtica Premium Food Fest 2024 | Cedida
Una de les primeres ponències de l'Auténtica Premium Food Fest 2024 | Cedida
Redacció VIA Empresa
Barcelona
17 de Setembre de 2024
Act. 17 de Setembre de 2024

Auténtica Premium Food Fest ha conclòs la seva primera jornada amb més de 7.000 professionals distribuïts entre els pavellons 1 i 2 del Palacio de Congresos y Exposiciones de Sevilla. Directius de la gran distribució i retail, xefs i empresaris d'hostaleria han acudit a la fira per descobrir els aliments i begudes premium més diferencials i impulsar una nova consciència social a través del producte, l'origen i la sostenibilitat.

 



Aquest dimarts 17 de setembre, Auténtica tancarà l'edició d'enguany, on hi ha més de 250 expositors i més de 100 sessions programades. Algunes de les celebrades aquest dilluns inclouen conferències del xef de tres estrelles Michelin, Paco Morales de Noor, o una de Laureano Turienzo, president de l'Associació Espanyola de Retail.

Com a esdeveniments destacats, el xef Javi Olleros (2 estrelles Michelin, 3 Sols de Repsol i 1 estrella verda) parlarà sobre Biomisión, un projecte de divulgació científica sobre la importància dels cultius vegetals i dels Bancs de Llavors com a instruments per mantenir i recuperar la biodiversitat. D'altra banda, la xef Maca de Castro (1 estrella Michelin i 3 Sols de Repsol) abordarà, juntament amb la periodista Mónica Escudero, l'esforç de mantenir viva l'essència de la cuina i les seves arrels, evitant que es dilueixi en la massificació i superficialitat de la foodificació.

A banda d'aquestes ponències, també hi ha disponible un programa de tasts i degustacions, a més de trobades entre agents del primer nivell que analitzen l'evolució dels supermercats i les noves formes de distribució, les dinàmiques de consum, les motivacions de compra, les estratègies d'ubicació, el preu i la sostenibilitat. També es parlarà de futur i d'innovacions culinàries, enguany amb els sabors d'al-Àndalus com a protagonistes.

 

Nova consciència social pels xefs i trobada de directors de compres

D'altra banda, també s'està celebrant el Culinary Fest by Gusto del Sur. Aquest programa té com a objectiu reunir xefs prestigiosos juntament amb referents d'altres àmbits amb la idea d'impulsar una "nova consciència social sobre la base dels aliments i begudes gurmet, sostenibles i amb valors associats a la salut, el respecte per l'origen i la dieta mediterrània".

Tot i això, els xefs no seran els únics protagonistes. També cal destacar jornades com el Summit de Directors de Compres, que analitza la sostenibilitat a la cadena de subministrament, la innovació tecnològica, qualitat i seguretat alimentària, compres i gestió de productes premium-gourmet i digitalització de la gestió de compres.