Avalis de Catalunya creix un 31%

L'entitat ha formalitzat prop de 1.800 operacions amb pimes i autònoms catalans i supera els 6.700 socis

Avalis de Catalunya creix un 31% | Ajuntament Avalis de Catalunya creix un 31% | Ajuntament

Avalis de Catalunya, la societat catalana que facilita l’accés al crèdit a pimes i autònoms amb activitat al territori, a més de millorar les seves condicions de finançament a través de la prestació d’avals, ha tancat l’exercici 2022 amb un total de 1.723 noves operacions, per valor de 200 milions d'euros, el què suposa un increment del 31% en el nombre d’euros garantits en relació amb l’exercici anterior. Les garanties han arribat a 1.060 pimes i autònoms catalans, una aposta de l’entitat que ha fet créixer un 6% el nombre de socis, que arriben ja als 6.743. Per al conseller delegat d’Avalis, Josep Lores, el 2022 ha estat “un any històric, on s’ha invertit molt i s’han assolit xifres rècord en avals d’inversió”. 

Aquests avals, de fet, són els que més han crescut, un 162% respecte de l’any passat i amb un import total de 88,7 milions d’euros. Tot plegat gràcies especialment als projectes de les línies bonificades de promoció econòmica del Programa de Suport a l'Emprenedoria Industrial dels Fons Next Generation. Aquests avals permeten reduir molt significativament els costos financers de les inversions productives i de creixement empresarial per a pimes industrials. 

S'han assolit xifres rècord en els avals d'inversió, que han crescut un 162%

Avalis també ha augmentat de forma significativa el risc viu -el volum total de diners garantits- que s’ha situat en els 583 milions d’euros, el que suposa un increment anual del 12%. També s’ha registrat un creixement en el nombre d’avals tècnics, un 112% més. En aquest cas, l’augment ha estat causat pels Perte per a l’automoció. 

També s’ha registrat un augment important en els avals econòmics, en aquest cas del 23% respecte a 2021. Les operacions avalades per l’entitat han permès que més de 344 milions de finançament induït arribin a pimes i autònoms, ja que part de les operacions són a risc compartit amb les diverses entitats financeres. 

Lores també ha apuntat que per al 2023 es preveu “un creixement sostingut, en què continuarem prioritzant les operacions d’inversió, canalitzant les ajudes a pimes dins del Programa Next Generation, per aconseguir donar suport a les empreses viables posant el focus sobretot en projectes de creixement, sostenibilitat i digitalització”.

Més informació
Neix una plataforma d'innovació per connectar startups, pimes i grans corporacions
Les pimes, despenjades dels fons Next Generation
La meitat de les pimes catalanes es troben en "risc de viabilitat"
Avui et destaquem
El més llegit