El Sabadell substituirà Jaume Guardiola per César Gonzalez-Bueno

Aquest previsible relleu es produeix en un escenari marcat per les fusions bancàries i pel fallit intent de consolidació entre el Banc Sabadell i el BBVA

El futur CEO del Banc Sabadell, César González-Bueno | Europa Press El futur CEO del Banc Sabadell, César González-Bueno | Europa Press

Banc Sabadell ultima la designació de César González-Bueno com a conseller delegat de l'entitat, en substitució de Jaume Guardiola, segons ha avançat Bloomberg. La sortida de Guardiola podria anunciar-se a partir d'aquesta setmana i, poc després, estaria previst que es comuniqui el nomenament del seu successor, segons l'agència.

Aquest previsible relleu es produeix en un escenari marcat per les fusions bancàries i pel fallit intent de consolidació entre Banc Sabadell i BBVA. El passat mes de novembre ambdues entitats van confirmar que mantenien converses en relació a una potencial operació. Només deu dies després van decidir donar per finalitzades les converses en no aconseguir un acord sobre l'equació de bescanvi, mentre que el Banc Sabadell va comunicar la seva intenció de continuar en solitari, de centrar-se en el mercat domèstic i d'analitzar alternatives per a la seva filial britànica TSB.

Guardiola va ser triat conseller delegat del banc el 27 de setembre del 2007 i reelegit en successives ocasions pel consell d'administració. Des de la crisi financera del 2008 ha treballat estretament amb Josep Oliu, qui ostenta la presidència de l'entitat des de fa més de dues dècades.

Més info: Les jubilacions d'Oliu i Guardiola si deixen el Sabadell

Per la seva banda, González-Bueno va començar la seva carrera a ING el 1998 com a primer conseller delegat del banc a Espanya, quan encara es deia ING Direct, abans d'anar ampliant les seves responsabilitats amb rols en diferents regions i fins aconseguir el càrrec de responsable de Retail Banking Direct & International.

Més informació
És viable un Banc Sabadell independent?
BBVA i Banc Sabadell negocien una fusió per convertir-se en la segona entitat de l'Estat
Avui et destaquem
El més llegit